PSG:n uruguaylaishyökkääjä Edinson Cavani ja brassitaituri Neymar ottivat yhteen kentällä ja kentän ulkopuolella sunnuntain ottelussa Lyonia vastaan. PSG voitti ottelun 2-0, mutta pelkkä voitto ei riittänyt kaikille PSG:n pelaajille.

Tähtipelaajat riitelivät kentällä siitä, kumpi saa laukoa rankkarin ja vapaapotkun. Ottelun jälkeen tunteet olivat kuumentuneet riitapukarien välillä pukukopissa niin, että väliin tarvittiin muita pelaajia. Lopulta Cavani häipyi stadionilta vähin ääniin takaovesta, eikä hän saapunut ollenkaan haastateltavaksi.

– En tiedä, mistä nämä tarinat on luotu. Nämä ovat tavallisia asioita, joita tapahtuu jalkapallossa, Cavani kommentoi lyhyesti uruguaylaiselle radiokanava Universalille.

PSG:ssä on nyt todellisen sopan ainekset ja katseet kohdistuvat päävalmentaja Unai Emeryyn. Emery sanoi Lyon-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että pelaajat saavat sopia asian keskenään. Se lähestymistapa ei nähtävästi ole toiminut. Silti on huomioitava myös se, että Cavanin radioon antamassa kommentissa on perää. Jalkapallojoukkueessa ja yleisemmin joukkueurheilussa todellakin tapahtuu tällaisia tilanteita. Isoin asia on se, miten ne vaikuttavat joukkueeseen ja miten ne ratkaistaan.

Vaikka vapaapotkujen antajasta ja rankkarien laukojasta riitely saattaa kuulostaa todella hölmöltä, on taustalla kuitenkin isot rahat. Viime kaudella peräti 35 maalia Ranskan liigassa tykittäneen Cavanin sopimuksessa on nimittäin miljoonan euron bonus liigan maalikuninkuudesta. Zlatan Ibrahimovicin siirryttyä Manchester Unitediin kesällä 2016, Cavani otti PSG:ssä ison roolin, eikä hän ole selvästikään valmis luopumaan kruunustaan.

Voitte varmasti kuvitella, että Neymarin sopimukseen kuulunee myös jonkin verran erilaisia bonuksia. Lionel Messin varjosta pois päässyt Neymar ei halua soittaa kakkosviulua PSG:n orkesterissa. Päävalmentaja Emeryn pitäisi nyt rauhoittaa tilanne. Eikä se näytä onnistuvan sillä, että Emery antaa pelaajien keskenään ratkoa erimielisyydet.

Jotta soppa olisi totaalisesti palamassa pohjaan, ranskalaismedioista kantautuneiden tietojen mukaan brassipelaajien kohonnut määrä PSG:ssä ja sen myötä kasvanut vaikutusvalta herättää pukukopissa närää. Tällä hetkellä kapteeni Thiago Silvan ja kesällä hankittujen Dani Alvesin ja Neymarin lisäksi PSG:ssä pelaavat Lucas Moura sekä Marquinhos. Lisäksi seuran avustavana urheilutoimenjohtajana työskentelee entinen seuran pelaaja, Maxwell. Kaikki ovat siis brasseja.

On siis melko selvää, että pukukoppiin on syntynyt kuppikuntia, mikä itsessään ei ole ihmeellistä. Mutta jos kesällä hankittu Alves repii pallon viidettä kauttaan PSG:ssä pelaavan Cavanin käsistä antaakseen sen maanmiehelleen, tuoreelle ennätyshankinta Neymarille, ei se ainakaan lähtökohtaisesti kasvata joukkuehenkeä.

Yksi sopan pelastava ainesosa voi löytyä päävalmentaja Emeryn sopimuksesta, josta on tällä hetkellä käynnissä viimeinen vuosi. Sopimukseen kuuluu optio kolmannesta vuodesta, mutta optio tulisi käytäntöön vasta, jos Emery johdattaisi PSG:n Mestarien liigan välieriin. Toisin sanoen, jos Emery haluaa jatkaa pariisilaisseuran peräsimessä myös ensi kaudella, hänen on saatava joukkue puhaltamaan yhteen hiileen. Se voi vaatia esimerkiksi Cavanin myymistä jo tammikuussa tai viimeistään kauden jälkeen, kuten espanjalaislehti Sport ehdottaa.

Liigamestaruuden PSG voittaa nykyisellä kokoonpanolla, vaikka Cavani ja Neymar repisivät toisiltansa hiukset päästä kauden aikana. Mestarien liigassa, maailman kovimmalla näyttämöllä, ei välieräpaikkoja oteta, ellei joukkue ole yhtenäinen ja pelaa toisilleen. Tarkempia tietoja voi esimerkiksi kysyä Zinedine Zidanelta, joka on johdattanut tähtipelaajia täynnä olleen, mutta yhtenäisesti pelanneen, Real Madridin kahdesti peräkkäin Mestariein liigan voittoon.

Onko PSG:ssä kaikki sittenkin kunnossa? Lue lisää aiheesta tästä linkistä.