Englannin maajoukkueen entinen päävalmentaja Sven-Göran Eriksson on muistellut hänen ja Zbigniew Boniekin välejä.

Boniek on yksi kaikkien aikojen parhaista puolalaista pelaajista. Hän voitti 1980-luvulla muun muassa Italian Serie A:n kertaalleen ja Italian Cupin kahdesti.

Eriksson luotsasi italialaista AS Romaa vuosina 1984-1987. Boniek siirtyi roomaalaisseuraan kesällä 1985 Juventuksesta. Eriksson ei tullut hyvin toimeen arvonsa tuntevan puolalaisen kanssa.

– Hän käyttäytyi kuin diiva. Hän ei ollut joukkuepelaaja. Poltimme tupakkaa yhdessä ja se ei ollut hyvä juttu, Eriksson muisteli Öppet Hjärtan mukaan.

Ruotsalaisvalmentajan mukaan hän ei saanut Romalta jatkosopimusta Boniekin vuoksi.

– Menin seuran presidentti Dino Violan puheille. Sanoin hänelle, että voit valita. Myy Bruno Conti, Roberto Pruzzo ja Boniek. Muutoin minä lähden, Eriksson kertasi tapahtumia.

Viola teki valintansa, ja Eriksson sai pakata kamppeensa.

– Viola sanoi, ettei hän voi myydä Boniekia, koska oli ostanut hänellä kalliilla viime kesänä ja myyminen olisi merkki tappiosta.

Erikssonin ja Boniekin tiet sivusivat myöhemmin. Boniek toimii Puolan jalkapalloliiton puheenjohtajana ja he etsivät uutta päävalmentajaa vuonna 2012. Eriksson oli yksi kandidaateista.

– Puolalainen vaihtoehto on halvempi, Boniekin kerrotaan sanoneen.

Puolan päävalmentajaksi valikoitui Waldemar Fornalik, jonka johdolla maa karsiutui vuoden 2014 MM-kisoista ja Fornalik sai potkut.

Eriksson valmentaa nykyisin kiinalaista Shenzhen FC:tä.