Berat Sadik teki yksivuotisen sopimuksen Kyproksen liigassa pelaavan Doxa Katokopias FC:n kanssa. Sadik vietti kesän ilman seuraa, mutta harjoitteli itsensä kuntoon FC Lahden mukana.

Sadikin Venäjän visiitti jäi monella tapaa murheelliseksi. Peliaikaa tuli vähän, eikä hyökkääjän asema ollut kadehdittava Krylja Sovetov Samarassa, lue lisää Sadikin Venäjä-ajoista täältä. Nyt 30-vuotias Sadik hakee uutta nousua uralleen kovatasoisesta Kyproksen liigasta.

– Ihan loppuvaiheessa tuli tämä mahdollisuus. Päätin tarttua. Niin kuin tiedetään, aika pitkä tauko peleistä on takana, mutta kovasti on treenattu koko kesä. Kunnossa ollaan. Ainoa, mikä puuttuu, on pelituntuma, Sadik kertoi Iltalehdelle.

Doxa on kahden ottelun jälkeen Kyproksen sarjassa toisena. Kyproksen tunnetuin joukkue APOEL pelaa tällä kaudella Mestarien liigassa, kun taas Apollon edustaa maata Eurooppa-liigassa.

Sadik oli varsinkin Mixu Paatelaisen aikaan todellisessa koirankopissa Suomen maajoukkueessa. Peliaikaa ei tullut, vaikka näytöt olivat kovaa luokkaa Sveitsin pääsarjassa. Sadik haluaa nyt päästä pelaamaan ja vakuuttamaan Doxan seurajohdon. Vasta sen jälkeen katsotaan maajoukkuekuvioita.

– Tällä hetkellä minulla on ensisijainen tavoite keskittyä seurajoukkueeseen ja saada tuntuma ja pelejä alle ja sitten katsoa mahdollisesti muita kuvioita, muun muassa maajoukkuetta, Sadik sanoi.

Lue IL:n tekemä juttu aiheest täältä.