Liigaportteja kolkuttelevan TPS:n talous yhä pakkasella: ”Ei voi sanoa, että olisi hyvällä mallilla”

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Palloseura on lähellä nousta ensi kaudeksi Veikkausliigaan. Keskiviikkona seura kertoi tehneensä tärkeän jatkosopimuksen päävalmentaja Mika Laurikaisen kanssa, lue lisää tästä. Samalla TPS:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Peräaho valaisi seuran taloudellista tilannetta.

TPS sai viime vuonna kerättyä joukkorahoituskampanjalla 300 000 euroa kasaan. Sillä pelastettiin seura konkurssilta, mutta vielä on liian aikaista lähteä torille paukuttelemaan henkseleitä. Korjausliikkeitä on tehty, mutta tälläkin kaudella TPS tulee tekemään tappiota.

– Niin kuin urheilussa usein on, ei voi millään tavalla sanoa, että tilanne olisi hyvällä mallilla. Mutta mitään kriittistä ei ole näköpiirissä. Paljon on saatu asioita eteenpäin ja tämä kausi on ollut tasapainoittava (taloudellisesti), Peräaho kertoi seuran järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Ykkösen kärjessä kolmen pisteen erolla FC Honkaan keikkuva TPS on saanut kurssin käännettyä taloudellisesti. Mikäli nousu Veikkausliigaan tulisi kauden päätteeksi, on melko todennäköistä, että seura saisi Veikkausliigalisenssin.

– Talouden puolella on aina haasteita ja sen eteen tehdään töitä. Isoja askeleita ollaan myös otettu. Mutta ei me yhdessä kaudessa saada vajetta korjattua.

– Elokuun lukujen mukaan ollaan vielä plussalla, mutta vielä on jäljellä syys-, loka-, marras- ja joulukuu tätä tilikautta. Eikä tulopuolella ole kauheasti mitään tulossa syksyn jälkeen. Teemme kaikkemme, että luku olisi mahdollisimman vähän miinuksella, Peräaho sanoi.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?