© Kuva: Getty Images

Valta vaihtunut Saksassa? – Borussia Dortmund jyräsi itsensä historian kirjoihin

KuPS, Ilves ja FC Lahti Eurooppa-liigassa – pelit suorina lähetyksinä!

Näet suomalaisseurojen europelit suorina lähetyksinä ja yksinoikeudella.

Borussia Dortmund on aloittanut kautensa Bundesliigassa ylivoimaisesti. Lauantaina Dortmund kaatoi kotonaan Borussia Mönchengladbachin peräti maalein 6-1.

Dortmund ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tällä kaudella. Kuuden ottelun otannassa on vain yksi pieni kauneusvirhe, kun Freiburg pystyi kotikentällään pitämään Dortmundin maaleitta ja pisteet jaettiin tasapelin myötä. Sarjajohtajan maaliero on hurja 19-1.

Lauantaina Dortmundin tahtipuikkoja heilutti hurjassa vireessä oleva gabonilaishyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang, joka iski hattutempun Mönchengladbachia vastaan. Lisäksi tähtihyökkääjä syötti vielä avausmaalin. Aubameyang on tykittänyt kuudessa ottelussa peräti kahdeksan osumaa ja hän johtaa Bundesliigan maalipörssiä.

Dortmundin vahva kauden alku nousi myös historian kirjoihin. Dortmundin maaliero on nimittäin koko Bundesliigan 55-vuotisen historian suurin kuuden pelatun ottelun jälkeen.

Keltapaidat eivät silti voi lähteä paukuttelemaan henkseleitä, vaikka alku on ollutkin lupaava. Vahvasti myös kauden aloittanut Hoffenheim on vain kahden pisteen päässä Dortmundista. Lisäksi hieman yskähdellen kautensa aloittanut Bayern München on kolme pistettä Dortmundia jäljessä.

Vaikuttaisi kuitenkin vahvasti siltä, että tällä kaudella Bundesliigan mestaruustaistosta tulee tasaisempi kuin edellisinä vuosina. Bayern menetti vielä kapteeninsa ja ykkösmaalivahtinsa Manuel Neuerin sairastuvalle aiemmin viikolla. Neuerin odotetaan palaavan tositoimiin vasta ensi vuoden puolella.

Valta saattaa vaihtua tällä kaudella Saksassa.

MM-finaaliin jättikerroin 10,00!

Jalkapallon MM-finaalin voittajalle jättikerroin. Valitse vain Kroatia tai Ranska. Sitten vetoa sisään.