AC Milan pelasi torstai-iltana kotikentällään maalittoman tasapelin kreikkalaisen AEK Ateenan kanssa. Milanilla on ollut vaikeuksia myös Serie A:ssa, jossa se on hävinnyt viimeiset kolme ottelua.

AEK Ateena veti San Sirolle vain 17 000 katsojaa, kun stadionin yleisökapasiteetti on yli 80 000. Fanit eivät arvostaneet joukkueensa esitystä AEK:ta vastaan ja joukkue sai kuulla huutelua läpi ottelun.

– Tämä on vaikea hetki, mutta jos olisimme voittaneet, stadionilla olisi ollut erilainen tunnelma. Uskon, että joukkue tunsi tuon pettymyksen ja ärtymyksen stadionilla. Uskon, että se johtuu enempi kolmesta tappiosta Serie A:ssa kuin tämän illan esityksestä, Milanin päävalmentaja Vincenzo Montella sanoi Sky Sport Italylle.

Montellan mukaan Milan sai luotua tekopaikkoja AEK:ta vastaan, mutta viimeistely ontui. Montellalta kysyttiin, mitä Milanin pelaamisesta puuttuu tällä hetkellä, johon valmentaja vastasi:

– Pelaamisesta puuttuu kipinä. Näen, että pelaajat haluavat tehdä enemmän, he haluavat osoittaa kuuluvansa Milaniin ja se luo psykologisen blokin. Minun tehtäväni on murtaa tuo blokki, Montella totesi.

Milan on Italian Serie A:ssa tällä hetkellä vasta kymmenentenä. Eurooppa-liigan D-lohkoa Milan kuitenkin johtaa ja AEK:n kanssa pelattu tasapeli oli vasta kauden ensimmäinen pistemenetys euro-kentillä. Lohkossa pelaavat Milanin ja AEK:n lisäksi kroatialainen Rijeka sekä itävaltalainen Austria Wien.

Montellan asema päävalmentajana on ehditty jo kyseenalaistamaan. Viime kesänä Milan toi peräti 11 uutta hankintaa joukkueeseen, joten työsarkaa Montellalla riittää yhtenäisen pelaamisen kanssa.

Milanin urheilutoimenjohtaja Massimiliano Mirabelli muistutti ennen ottelua, että heillä kaikilla on käymässä aika vähiin, mikäli tulokset eivät parane.

– Meillä kaikilla on aikamme elämässä ja työelämässä. Kyse ei ole vain Montellasta, jolla on tietty aika, kuten meillä kaikilla, mukaan lukien minulla. Annoimme valmentajalle nuoren ryhmän, jota piti kasvattaa. Seuran omistajat auttavat meitä tekemään työmme. Sanottuani kaiken tuon, kello tikittää meille kaikille, Mirabelli sanoi.

Montella tiedostaa sen, että tulosten on parannuttava. Mies kuitenkin pyysi seuralta ja faneilta ymmärrystä.

– Minä kannustan faneja ja seuraa seisomaan meidän takana ja pelaajien takana, jotka tarvitsevat huolenpitoa enemmän kuin pilkkaamista tällaisella vaikealla hetkellä, Montella sanoi.

Lähde: football-italia.net