Äskettäin valmentajaa vaihtanut Bayern München joutuu Mestarien liigan tiistaiseen vierasotteluun Glasgow Celticin pauhaavan kotiyleisön eteen pahasti varamiehisenä. Vakavin puute on tehohyökkääjä Robert Lewandowskin jääminen kotiin takareisivamman takia.

Puolalainen loukkasi takareittään lauantain bundesliigaottelussa. Vamman ei pitäisi olla vakava, mutta Lewandowskin kanssa ei haluta ottaa mitään riskejä.

Lewandowskin ohella Bayern Münchenin hyökkäyspäästä ovat loukkaantumisten takia sivussa myös Thomas Müller ja Franck Ribery. Juan Bernat sekä maalivahti Manuel Neuer ovat niin ikään sairastuvalla.

Bayernin luotsi Jupp Heynckes arveli, että Lewandowskin poissaollessa Bayern saattaa aloittaa Celtic-ottelun 4-4-2 -taktiikalla, jossa hyökkääjinä pelaisivat paremmin laidassa viihtyvät Arjen Robben ja Kingsley Coman. Tosin Comaninkin pelikunto on epävarmaa, sillä hän ei pelannut lauantaina polvivamman takia, eikä myöskään harjoitellut täydellä teholla sunnuntaina.

Bayernilla on Lewandowskissa riveissään yksi maailman eittämättä parhaista puhtaista kärkimiehistä. Ongelma kuitenkin on, ettei Lewandowskin takana ole tarpeeksi laatua. Parhaankin pelaajan kroppa joutuu kovassa pelitahdissa koetukselle, ja tämän myönsi Lewandowski lauantain Leipzig-ottelun jälkeen itsekin.

– Tämä kausi on ollut minulle todella raskas. Pelaan tällä hetkellä Bayernissa ja maajoukkueessa joka kolmas päivä otteluita alusta loppuun saakka. Yksikään pelaaja ei kuitenkaan voi pelata kauden jokaisessa ottelussa 90 minuuttia, Lewandowski myönsi Sport Bildille.

Onkin jo käytännössä täysin selvää, että Bayern München tulee hankkimaan tammikuun siirtoikkunassa ainakin yhden kärkimiehen, jotta Lewandowskille voidaan tarjota aika ajoin lepoaikaa. Sitä ennen kentällä saatetaan nähdä nuoria debytanttejakin, kenties jopa Mestarien liigaa myöten.

Skotlantiin joukkueen mukana lensi 18-vuotias Manuel Wintzheimer, joka ei ole pelannut vielä ainuttakaan virallista ottelua edustusjoukkueessa – joskin muutaman ottelun harjoituskaudella. Alle 19-vuotiaiden bundesliigassa Wintzheimer on tehnyt tällä kaudella 15 maalia 11 pelissä ja lisäksi neljässä reservijoukkueen pelissä osumia on syntynyt neljä.