Argentiina jäi torstaina kotonaan maalittomaan tasapeliin Perua vastaan Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa. Maa on vaarassa jäädä rannalle ensi vuoden MM-kisoista.

Kotijoukkue ei pystynyt maalintekoon, vaikka se pystyi luomaan useita maalipaikkoja.

– Peli oli erittäin hyvä, mutta emme vain saaneet maalia aikaiseksi. Olen edelleen erittäin luottavainen, että etenemme MM-kisoihin, Argentiinan päävalmentaja Jorge Sampaoli sanoi lehdistötilaisuudessa.

Sampaoli kiitteli ja kehui Lionel Messin panosta. Kritiikkiä päävalmentaja sen sijaan sai siitä, että upeassa syysvireessä oleva Juventus-hyökkääjä Paulo Dybala istui penkillä koko ottelun.

Avauskokoonpanossa Messin parina hyökkäyksessä oli hieman yllättäen Dario Bendetto. Messi tarjoili muutaman hyvän paikan Boca Juniorsin hyökkääjälle, mutta Bendetton viimeistely ontui.

Torstain kierroksen tulosten myötä Argentiina tipahti Etelä-Amerikan karsintalohkossa kuudenneksi, eli maa on vaarassa karsiutua ensi vuoden MM-kisoista.

Lohkon neljä parasta pääsee suoraan ensi vuoden Venäjän kisoihin. Viidenneksi sijoittunut maa kohtaa jatkokarsinnassa Uuden-Seelannin.

Etelä-Amerikan karsintalohkossa on jäljellä yksi ottelukierros. Argentiinan on pakko voittaa päätösottelussaan vieraissa Ecuador, jotta maa nousisi ainakin karsijan paikalle. Muutoin maa jää MM-kisojen ulkopuolelle.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
#WCQ | SOUTH AMERICA
Next round 10 Oct:
🇺🇾🆚🇧🇴
🇵🇪🆚🇨🇴
🇪🇨🆚🇦🇷
🇧🇷🆚🇨🇱
🇵🇾🆚🇻🇪