Jollen Danger Zone: Niklas Moisanderia tulee ikävä: ”Nikke antoi nauhan minulle – enpä olisi silloin tiennyt”

Niklas Moisander ilmoitti maanantaina, että hän laittaa nappikset naulaan maajoukkueen osalta. Niken tuntien päätös on ollut todella vaikea ja todella kova. Niin paljon hän Huuhkajiin panosti. Hyvät perustelut auttavat jeesaamaan sen asian ymmärtämistä, ettei Nikke ole enää mukana seuraavassa maajoukkueen kokoontumisessa.

Ikävä tulee, se on varma.

Nikke oli aina minulle ”the” maajoukkuekapteeni. Luonnollisesti siksi, että hän oli kapteeni koko minun maajoukkueuran ajan. En tiedä, millaisia Jari Litmanen tai Sami Hyypiä olivat kapteeneina, mutta uskon, että Nikke otti aika paljon näiltä kahdelta mukaan. Nikke antoi kentällä aina kaikkensa ja kantoi vastuuta myös joukkueesta muulloin. Kapteenina oleminen ei ole vain pelaamista, se on johtamista myös kentän ulkopuolella. Ja senkin homman Nikke hoiti todella hyvin.

Ikävä tulee, se on varma. Onneksi hän ei ole vielä loistavaa uraansa lopettamassa muuten. Jätkällä on kolme Hollannin mestaruutta voitettuna ja kokemusta Italiasta ja nyt Bundesliigasta. Maajoukkueessa hän oli mukana kymmenen vuotta. Kaksi kertaa Vuoden Pelaajan -palkinto Suomessa voitettuna. Aika kovia meriittejä, joten hattu siis pois päästä. Ura jatkuu vielä ja veikkaan, että Werder Bremenissä – jonka nauhaa hän on myös kantanut – hän on juuri se pelaaja, jonka avulla jengi säilyy sarjassa.

Pitää vaan tottua, että jengissä on nyt yksi turkulainen vähemmän, jos tästä nyt yhden hyvän puolen haluaa löytää…

Itse kannoin maajoukkueen kapteeninnauhaa ensimmäistä kertaa urallani Viroa vastaan marraskuussa Stadissa. Nikke antoi nauhan minulle. Enpä silloin tiennyt tai tullut ajatelleeksi, että tuo oli viimeinen kerta, kun Niklas Moisanderilla oli Suomen A-maajoukkueen kapteeninnauha. Minulle oli iso juttu nauhaa kantaa, mutta näiden uutisten jälkeen se on vieläkin isompi juttu.

Pohjanpalon mietteet kapteeninnauhan kantamisesta tästä linkistä.

Nyt Nikke on Huuhkajista poissa, mutta hänen perintönsä jatkuu edelleen. Meillä on hyviä liidereitä jengissä ja nyt jonkun täytyy nousta taas vähän isompaan rooliin. Siihen on selvästi valmiutta ja ollaanhan sitä ilman Nikkeäkin pärjätty. Pitää vaan tottua, että jengissä on nyt yksi turkulainen vähemmän, jos tästä nyt yhden hyvän puolen haluaa löytää…

Hienoa uran jatkoa Nikelle. Siinä on fantastinen mies ja fantastinen kapteeni. Oli kunnia pelata hänen johtamassaan maajoukkueessa. Respect.

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo