Kolminkertainen Puolan mestari innoissan TPS:n noususta Veikkausliigaan: ”Kiinnostus nousee entisestään”

© Kuva: Juha Tamminen

Puolassa kolme peräkkäistä mestaruutta voittanut Kasper Hämäläinen on FC Interin ja TPS:n kasvatti. Palloseuran nousu pääsarjaan oli suomalaista futista tarkasti seuraavalle Hämäläiselle iloinen asia.

Hämäläiselle tuttu mies työskenteli TPS:n päävalmentajana viime kaudella. Mika Laurikainen oli nimittäin silloinkin Tepsin päävalmentajana, kun Hämäläinen teki debyytin Veikkausliigassa kaudella 2003.

– Kyllä sitä tuli seurattua paljon ja viimeise matsin kattosin kanssa, Hämäläinen kertoi Turun murteella Huuhkaja tv:lle.

Hämäläinen on muutenkin seurannut Puolasta käsin suomalaisia sarjoja.

– On tullut seurattua Veikkausliigaa aika paljon, tuloksia ja kohokohtia peleistä. Kyllä se kiinnostaa, mitä Suomessa tapahtuu. Hieno juttu Tepsille, että nousee. Minunkin kiinnostus nousee entisestään, Hämäläinen kertoi.

Seitsemättä kautta Puolassa pelaava Hämäläinen edustaa tällä hetkellä Legia Varsovaa, joka majailee Puolan liigassa toisena. Legian alkukausi oli vaikea, mutta tulokset ovat kohentuneet selvästi viime aikoina.

– Hyvin samanlainen kausi kuin parina edellisenä vuotena. Alku on ollut tosi huono ja sitten on tehty vähän muutoksia valmennusryhmässä sun muuta ja sen jälkeen on lähtenyt uuteen nousuun, Hämäläinen kertasi.

Hyökkäävässä roolissa viihtyvä Hämäläinen on saanut tällä kaudella paljon vastuuta. Viime kaudella seitsemän maalia Puolan liigassa viimeistellyt Hämäläinen on tällä kaudella osunut kerran.

– On tullut paljon vastuuta ja paljon minuutteja, joita olen tarvinnut, Hämäläinen totesi.

Hämäläinen on Huuhkajien ryhmässä mukana, kun Viro tulee torstai-iltana vastaan Telia 5G -Areenalla. Hämäläisen edellisestä maalista maajoukkueessa alkaa olla jo melko pitkä aika. Viimeinen maali tuli Belgiaa vastaan vuosi sitten kesäkuussa.

– Niitä on säästelty. Treeneissä on osunut hyvin, mies kertoi nauraen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.