Entinen valioliigatuomari Mark Clattenburg paljasti, ettei halunnut ajaa Tottenhamin pelaajia ulos Chelseaa vastaan vuonna 2016, vaikka hänellä olisi siihen edellytykset olleetkin.

Clattenburg ei halunnut nousta syntipukiksi, kun Tottenham pelasi Chelsean kanssa 2-2-tasapelin vuonna 2016 ja menetti lopullisesti mahdollisuuden Valioliigan mestaruuteen, jonka vei lopulta sensaatiomaisesti Leicester City.

– Annoin heidän tuhota itse itsensä, joten media ja kaikki ihmiset olivat sitä mieltä, että Tottenham hävisi mestaruuden. Jos olisin laittanut kolme Tottenhamin pelaajaa suihkuun, mitkä olisivatkaan olleet otsikot? ”Clattenburg maksoi tottenhamille mestaruuden.”

– Se oli puhdasta teatteria, että Tottenham tuhosi itsensä Chelseaa vastaan ja Leicester voitti mestaruuden, Clattenburg kertoi NBC:n Men in Blazers -podcastissa.

Clattenburg katsoi joitain rikkeitä hieman läpi sormien, jottei häntä olisi voitu syyttää mestaruuden menettämisestä.

– Autoin peliä. Annoin ehdottomasti hyötyä ottelulle omalla tavallani tuomaroida. Jotkut tuomarit olisivat voineet mennä tarkasti sääntöjen mukaan, jolloin Tottenham olisi pelannut seitsemällä tai kahdeksalla pelaajalla, luultavasti hävinnyt ja etsinyt tekosyitä.

– Mutta en antanut heille sitä tekosyytä, koska pelisuunnitelmani oli se, että he saavat itse hävitä mestaruuden, Clattenburg kertoi avoimesti.

Lähde: BBC