IFK Mariehamn ja viime kaudella ykksösvahtina kauden aloittanut Andreas Vaikla ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Vaikla siirtyy Norjan pääsarjaan Kristiansund BK:hon.

IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson myönsi, ettei Vaikla noussut ikinä sille tasolle, jota häneltä odotettiin. Vaikla menetti kauden edetessä ykkösvahdin paikan Marc Nodrqvistille.

– Ei ole syytä peitellä sitä, että tämä ei mennyt kuten IFK tai Andreas ajatteli. Eri syistä Andreas ei yltänyt siihen potentiaaliin, jonka hänessä näimme ja toisaalta on selvää, että hän haluaa olla selkeä ykkösmaalivahti siinä seurassa jossa pelaa. Sitä asemaa hän ei täällä saa ajatellen Marc Nordqvistin vahvaa kehitystä, Mattsson kertoi IFK:n nettisivuilla.

IFK ei saa siirtokorvausta Vaiklasta, kun sopimus purettiin. Kristiansundin kanssa tehtyyn sopimukseen kuuluu kuitenkin prosenttiosuus seuraavasta siirrosta. Mattsson ei peitellyt pettymystään siitä, miten asiat lopulta menivät.

– Tietysti olisin ennemmin kaupannut Andreaksen suurella siirtosummalla johonkin seuraan, mutta tilanne on sellainen että tässä tilanteessa ei ole järkeä pyytää siirtokorvausta Andreaksesta. Haluamme ennemmin saada ryhmään vakautta ja jatkaa eteenpäin ilman että tämä jää avoimeksi kysymykseksi – siinä ei olisi voitettavaa se enempää meillä kuin Andreaksella.

KBK:n urheiluotoimenjohtaja Kenneth A. Leren kertoi, että Vaiklasta olisi ollut kiinnostunut useampi huippuseura. Se selittäisi hyvin IFK:n seurajohtaja Mattssonin harmituksen.

– Vaikla on nuori ja lahjakas maalivahti, joka oli täällä testattavana kauden jälkeen. Saimme hyvän vaikutelman hänestä pelaajana ja persoonana. Saimme Vaiklan vuoden seuraamisen jälkeen ja tiedämme, että hänestä on ollut kiinnostusta huippuseuroista Italiasta ja muualta.

– Siitä syystä olemme todella otettuja, että hän päätti valita Kristiansund BK:n. Kyseessä on maalivahti, jossa on suuri potentiaali, ja hän ymmärrettävästi haastaa Sean McDermottin, 24, Leren kertoi.