Jälkipyykille Italian karsiutumisesta ensi kesän MM-kisoista ei näy loppua. Nyt Azzurrien entinen päävalmentaja Marcello Lippi antoi mielipiteensä.

Lippin mielestä Euroopan ja Etelä-Amerikan kahdeksalla parhaalla maalla pitäisi olla varma kisapaikka, jos turnausta laajennettaisiin. Vuoden 2006 maailmanmestarivalmentaja uskoo turnauksen olevan vaisumpi ilman Italiaa ja myös karsiutunutta Hollantia.

– Italian ja Hollannin karsiutuminen tekee MM-turnauksesta pienemmän tapahtuman. FIFA:n nykyinen suunnitelma laajentaa turnaus 48 joukkueeseen käy järkeen, koska se vähentää mahdollisuutta tällaisille tapahtumille, Lippi kritisoi Goalin mukaan PPTV:lle.

– Suosittelisin kahdeksaa Euroopan ja kahdeksaa Etelä-Amerikan maata, joille annettaisiin automaattisesti kisapaikka. MM-kisat eivät ole sama asia ilman näin vahvoja joukkueita. Meidän täytyy kunnioittaa sitä faktaa, että MM-turnauksella on historiaa perinteisten supermaiden kanssa. Argentiina selviytyi kisoihin viimeisellä kierroksella. Kuvitelkaapa turnaus ilman Lionel Messiä.

Italia jäi ulos viimeksi MM-kisoista vuonna 1958. Joukkueen jatkokarsinnoissa pudotti Ruotsi.