Lahteen suunnitellaan uuden jalkapallostadionin rakentamista, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Hankkeen taustalla ovat lahtelainen kansanedustaja Ville Skinnari (sd), liikemies Harry ”Hjallis Harkimo ja Mika Sulin.

Stadionia suunnitellaan Lahden Launeelle. Launeen Perhepuistossa on tällä hetkellä Sol Arena -jäähalli. 8000 hengen katettua Stadionia suunnitellaan Areenan kylkeen. Lähdeen mukaan stadionia ei ole tarkoitettu vain jalkapallon käyttöön, vaan siellä voitaisiin järjestää muun muassa konsertteja.

Kaavamuutosta edellyttävä hanke nähdään suunnittelijapuolella mahdollisuutena rakentaa myös muuta toimintaa stadionin läheisyyteen. Kaavoituksessa alueelle tulisi laittaa asuin- ja liikerakennuksia sekä hotelli.

Suunnitelma stadionista juontaa Skinnarin huoleen Lahden urheilupaikkojen rakentamisesta. Skinnari uskoo, että suunnitellun kaltaiseen hankkeeseen olisi mahdollista saada yksityistä rahoitusta.

ESS:n mukaan hanketta on esitelty Lahden kaupungin johdolle. Jahka suunnitelma saisi tukea, Skinnari, Harkimo ja Sulin olisivat valmiita viemään asiaa eteenpäin.

Lue Etelä-Suomen Sanomien juttu aiheesta tästä.