VPS tiedotti lauantaina tehneensä lainasopimuksen FC Sionin Marco Priviteran kanssa. Lainasopimus on voimassa ensi kesäkuun loppuun. Tietääkö VPS, mitä se sai?

Privitera ei ole vielä mukana Sundsvallissa, jossa Vepsu pelaa harjoitusottelun.

– Olemme nähneet Marcolta vasta pari treeniä, eikä vielä ole mahdollista tehdä sen syvempiä analyyseja, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen sanoi seuran nettisivuilla.

VPS kertoi helmikuussa aloittavansa yhteistyön sveitsiläisen pääsarjajoukkue FC Sionin kanssa. Yksi yhteistyön pääkohdista on se, että Sionin pelaajat pääsevät lainasopimuksella Vaasaan näyttämään taitojaan. Aiemmin talvella Vaasaan saapuivat jo kaksi senegalilaisvahvistusta, lue lisää tästä.

Hän pelaa tänä viikonloppuna reservijoukkueen kanssa Esse IK:ta vastaan ja saamme sen jälkeen Christian Sundilta palautteen hänen pelaamisestaan. Peli myös kuvataan, joten sen jälkeen näemme ja tiedämme enemmän mihin hän pystyy.

Hämmentävän Vuorisen kommenteista tekee se, että VPS on siis tehnyt jo lainasopimuksen Priviteran kanssa, mutta Vuorinen itsekin sanoo, että ei oikeastaan vielä tiedä tarkkaan minkälainen pelaaja on kyseessä. Vepsun nettisivuilla kuvaillaan, että Privitera viihtyy hyökkäävässä roolissa keskikentällä. Enkä sano, etteikö Privitera voisi olla hyvä vahvistus, vaan lähinnä viestintä lainasopimuksesta ihmetyttää.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Vepsun yhteistyö Sionin kanssa kattaa lähinnä sen, että sveitsiläisseura lähettää Vaasaan lainapelaajia, joista Vepsulla ei ole tarkkaa käsitystä. Tämän kuvan saa ainakin seuran viestinnästä. Vai oletetaanko tässä nyt, että sveitsiläisestä pääsarjajoukkueesta tulee automaattisesti vain vahvistuksia Veikkausliigan tasolle?

VPS on tehnyt viime vuosina Veikkausliigassa erittäin ansiokasta työtä, mitä tulee ammattimaiseen valmentamiseen. Vuorinen on luonut Vaasaan vahvan valmennusryhmän ja seuralle peli-identiteetin. Pelaajatarkkailu vaikuttaa kuitenkin seuran oman viestinnän mukaan olevan lasten kengissä tai sitten viestintä ulospäin ei pelaa toivotulla tavalla.

Ymmärrän, että VPS haluaa laajuutta rinkiinsä, mutta eikö sitä saisi myös esimerkiksi omasta junioriputkesta? On perin kummallista, että VPS tuo Sveitsistä asti lainapelaajia ilman, että tiedetään tarkkaan, mitä sieltä edes tulee.