Suomalaistuomari naisten Mestarien liigan puolivälierissä – huipentuuko urakehitys MM-kisoihin ja Veikkausliigaan?

© Kuva: Getty Images

UEFA on nimennyt Lina Lehtovaaran tuomariksi keskiviikkona pelattavaan naisten Mestarien liigan puolivälierien toiseen osaotteluun SK Slavia Praha – VfL Wolfsburg. Ottelu pelataan keskiviikkona klo 19.30 Suomen aikaa.

Otteluparin ensimmäinen ottelu päättyi Wolfsburgin 5-0 voittoon.

Lehtovaaran avustavina erotuomareina ottelussa toimivat Kylie McMullan (Skotlanti) ja Michelle O’Neill (Irlanti). Suomen Palloliitto nimesi neljänneksi erotuomariksi Ifeoma Kulmalan.

36-vuotias Lehtovaara on viheltänyt uransa aikana myös miesten otteluita Kakkosessa sekä Suomen Cupissa. Paraislainen toimi viime kesänä naisten EM-turnauksessa neljännen erotuomarin tehtävissä.

Yle suoritti viime kesänä kyselyn Veikkausliigan päävalmentajien ja kapteenien parissa siitä, pitäisikö Suomen miesten pääsarjatasolla nähdä jatkossa myös naiserotuomareita. Vastaajista 83 prosenttia antoi naistuomarien tulolle Veikkausliigaan vahvan tukensa (Ylen juttu löytyy täältä).

Veikkausliigassa ei naistuomareita ole aiemmin nähty. Parhaimmillaan naiserotuomareista Kirsi Heikkinen ylsi toiselle sarjatasolle. Naisten arvoturnauksistakin tuttu ja muun muassa Mestarien liigan loppuottelun viheltänyt Heikkinen tuomitsi vuosina 2009-2011 toistakymmentä peliä Ykkösessä.

Yksi potentiaalinen naistuomari Veikkausliigassa on juuri Lina Lehtovaara.

– Toivon, että olisin jonain päivänä Veikkausliigan ottelussa päätuomarina. Sitä varten olen tehnyt jo pitkään töitä. Totta kai meidän naistuomareiden pitää ansaita paikkamme. Fyysisten ominaisuuksien ja johtamistaitojen pitää olla samalla tavalla kunnossa kuin miehilläkin, pohti Lehtovaara viime kesänä Ylen jutussa.

Veikkausliigan lisäksi Lehtovaaran tähtäin on vuoden 2019 naisten MM-turnauksessa.

Muut lähteet: Palloliiton verkkosivut ja Aamuset


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.