Mestarien liiga -juna on Valioliigassa karannut Arsenalin ulottumattomiin jo jonkin aikaa sitten, mutta vire on juuri tällä hetkellä mainio – hyökkäyssuuntaan ennen kaikkea. Se tietää Gunnersille hyvää siksikin, että se voi yhä edetä Mestarien liigaan, jos joukkue nostelee kauden päätteeksi Eurooppa-liigan voittopokaalia.

Arsenal kaatoi sunnuntaina Southamptonin maalein 3-2, ja on nyt kuuden ottelun voittoputkessa kaikissa kilpailuissa. Näissä kuudessa pelissä se on takonut yhteensä 18 maalia.

Erityisesti Arsenal on antanut kannattajilleen syytä juhlaan kotoisalla Emirates Stadiumilla. sillä viidessä viimeisessä kotipelissään se on tehnyt jokaisessa vähintään kolme maalia per peli. Putki on sen paras sitten kauden 1958-1959, eli lähes 60 vuoteen.

Sunnuntain ottelun sankareita oli Pierre-Emerick Aubameyang, joka on tehnyt kuusi maalia seitsemässä ensimmäisessä valioliigaottelussaan, sekä kaksi maalia tehnyt ja yhden alustanut Danny Welbeck. Alex Iwobi puolestaan syötti molemmat Welbeckin osumat.

Merkillisen käänteen peli sai lisäajalla, kun molemmilta joukkueilta ajettiin yksi pelaaja ulos – erillisistä tilanteista. Ensin Jack Wilsheren paidasta repimiseen turhautunut Jack Stephens sai suoran punaisen tönäistyään Wilshereä. Vain hetkeä myöhemmin puntit tasoittuivat, kun Arsenalin Mohamed Elneny seurasi Stephensiä pukusuojaan hierottuaan käsiään Cedric Soaresin kasvoihin taistelun tuoksinassa. Maaleja ei kuitenkaan pitkästä lisäajasta huolimatta enää nähty.

Southamptonin nykyinen manageri Mark Hughes on nyt hävinnyt kaikki viimeiset 11 vierailuaan Emirates Stadiumille.

Illan toisessa ottelussa Chelsea ja West Ham pelasivat 1-1 -tasapelin. Sunnuntain tulosten myötä Chelsea ja Arsenal jatkavat Valioliigan sijoilla 5 ja 6, ja Southampton rimpuilee edelleen putoamisviivan alapuolella. West Ham kasvatti eron putoamisviivaan nyt kuuteen pisteeseen.

Lähde: Goal