Bayern München vahvisti sopimuksen: Niko Kovač on joukkueen uusi päävalmentaja

© Kuva: Getty Images
Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Kuten kerroimme perjantaiaamuna Bildin uutiseen perustuen, Bayern Müncheniä valmentaa ensi kesästä lähtien 46-vuotias Niko Kovač.

Lukas Hradeckyn Eintracht Frankfurtia tämän kauden loppuun saakka valmentava Kovač solmi Bayernin kanssa kolmivuotisen, kesään 2021 saakka ulottuvan sopimuksen. Kovač on syntynyt ja kasvanut Saksassa, mutta hän pelasi pitkän uran Kroatian maajoukkueessa.

Bayernin valmennustiimiin liittyy samalla myös Niko Kovačin isoveli Robert Kovač, joka on toiminut jo pidempään pikkuveljensä oikeana kätenä.

– Olemme hyvin iloisia, että saimme Niko Kovačin Bayernin uudeksi valmentajaksi, seuran urheilujohtaja Hasan Salihamidžić hehkuttaa seuran uutisessa.

– Niko pelasi Bayernissa, hän tuntee seuran johtohenkilöt, seuran rakenteen ja sen DNA:n. Olemme vakuuttuneita siitä, että hän on oikea valmentaja FC Bayernin tulevaisuudelle.

Kovačin veljekset pelasivat Bayern Münchenissä vuosina 2001-2003.

Kuluvan kauden päätteeksi eläkkeelle jäävä Jupp Heynckes kommentoi seuraajaansa näin:

– Olen lukenut hänen elämänkertansa, ja se on hyvin positiivinen. Hän on työskennellyt monentyyppisten ja momenmaalaisten pelaajien kanssa Frankfurtissa ja tekee suurenmoista työtä. Hän on epäilemättä kuin luotu valmentamaan Bayernia.

– Kovač on ahkera ja innovatiivinen ja elää jalkapalloilulle. Hän on myös hyvä ihmisten valmentaja. Uskon, että Bayern teki mahtavan ratkaisun.

Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!