Eredivisien suomalaisseuran putoaminen varmistui – vuosikymmenien pääsarjaputki poikki

© Kuva: Getty Images

Perinteikkään FC Twente Enscheden putoaminen Hollannin pääsarjasta on nyt varmaa. Twenten putoaminen varmistui tylyllä 0-5 -tappiolla Vitessen vieraana.

Twentessä on pelannut tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa: Nottinghamista täksi kaudeksi lainattu Thomas Lam sekä veljekset Fredrik ja Richard Jensen. Tänään Lam oli kuitenkin pelikiellossa ja Fredrik Jensen toipilaana. Richard Jensen pääsi kentälle parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Twente oli jo neljä maalia tappiolla.

Twente voitti Hollannin mestaruuden vain kahdeksan vuotta sitten kaudella 2009-2010, mutta viime vuosina seuraa ovat piinanneet raskaat talousvaikeudet. Tähän kauteen mennessä Twente oli ollut mukana yhtä vaille kaikilla Eredivisie-kausilla. Ainoan poikkeuksen teki kausi 1983-1984, jolloin Twente piipahti toisella sarjatasolla.

Sarjapaikastaan taistelee karsinnoissa Janne Sakselan Sparta Rotterdam, joka on Eredivisiessä toiseksi viimeisenä. Sakselan koko kausi on mennyt ohi polvivamman takia.

Sarjataulukon toisessa päässä Ajax varmisti kakkossijansa 3-0 -voitolla AZ Alkmaarista. PSV Eindhoven varmisti mestaruutensa jo aiemmin.