Miten äkäpussi kesytetään, Jürgen Klopp? Liverpool-hankinnalle jo kauden neljäs ulosajo

© Kuva: Getty Images

Liverpool ilmoitti jo viime elokuussa tulevan kauden päähankinnastaan, kun se tiedotti guinealaisen Naby Keitan siirtyvän Bundesliigan RB Leipzigista ensi kesänä Anfieldille. 23-vuotias keskikentän keskustan pelaaja on tehnyt Saksassa vakuuttavaa jälkeä, ja siksi Liverpool olikin valmis avaamaan kukkaron nyörinsä oikein kunnolla.

Lopullinen siirtosumma riippuu Leipzigin tämän kauden sarjasijoituksesta, mutta joka tapauksessa Keitasta puhuttiin jonkin aikaa Liverpoolin ennätyshankintana, ennen kuin Virgil van Dijk siirtyi tammikuussa Jürgen Kloppin alaisuuteen Southamptonista.

Tälläkin kaudella Keita on kuulunut Leipzigin avainpelaajiin. Bundesliigassa hän on tehnyt kuusi maalia ja antanut viisi maalisyöttöä, ja Mestarien liigassakin syntyi pari osumaa. Keita ei kuitenkaan suinkaan päädy tilastoihin vaan maalien syntyessä, vaan hän on varsin merkitty mies myös tuomarien silmissä.

Sunnuntaisessa Mainz-Leipzig -ottelussa Keita sai punaisen kortin ottelun lisäajalla, vaikka Mainz johti peliä tuossa vaiheessa jo selvästi 3-0. Ensimmäisen varoituksensa Keita sai 89. minuutilla, ja punalappu nousi kuusi minuuttia myöhemmin.

Leipzig kamppailee vielä tiukasti paikasta Eurooppa-liigaan tai jopa Mestarien liigaan, joten guinealaisen pelikielto seuraavalla kierroksella ei taatusti ollut valmentaja Ralph Hasenhüttlin mieleen.

Kulmakarvoja saattaa nostattaa sekin tieto, että ulosajo oli Keitalle tämän kauden aikana jo peräti neljäs.

Ensimmäinen ulosajo tuli suoralla punaisella syyskuussa pelatussa bundesliigaottelussa Borussia Mönchengladbachia vastaan, pelin 83. minuutilla. Jatkoa seurasi lokakuussa pelatussa MM-karsintaottelussa Tunisiaa vastaan, kun kapteenin nauhaa kantanut Keita törttöili itsensä aikaiseen suihkuun ottelun lisäajalla – taas suoralla punaisella.

Vain kaksi ja puoli viikkoa myöhemmin Keita näki jälleen punaista – tällä kertaa Saksan Cupin ottelussa Bayern Müncheniä vastaan. Tällä kertaa ulosajo tuli kahdella yhdeksän minuutin sisään otetulla keltaisella. Ja vähän samanlainen kuvio oli edessä siis sunnuntaisessa Mainz-ottelussa.

Epäilemättä taitava ja osaava pelaaja, mutta saattaa olla, että Jürgen Kloppin ihmiskäsittelijän taitoja tarvitaan ensi kaudella, jottei Keita ole Valioliigassa jatkuvasti pelikiellossa. Muistetaanpa vielä, mikä se Liverpoolin lempinimi olikaan: Reds.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.