Borussia Dortmund lähtee mitä todennäköisimmin ensi kaudella menestysjahtiin jälleen uuden valmentajan luotsaamana. Pätkävalmentajaksi kesken kauden palkattu Peter Stöger ei ollut varsinaisesti ennenkään kovin suuressa huudossa, mutta itävaltalaisen lähtö luultavimmin varmistui, kun Dortmund hävisi peräperää ensin Bayern Münchenille 0-6 ja sitten Revierderbyssä Schalkelle 0-2.

Itävaltalainen Salzburger Nachrichten kertoo, että Dortmund havittelee uudeksi valmentajakseen 41-vuotiasta Marco Rosea. Rose on Dortmundille kiusallisen tuttu mies, sillä juuri hänen valmentamansa Red Bull Salzburg pudotti Eurooppa-liigan neljännesvälierävaiheessa BVB:n jatkosta.

Rose on valmentajana verrattain kokematon, mutta hänen tähtensä on juuri nyt kovassa nousussa. Viime kaudella Rose valmensi Salzburgin juniorit Uefa Youth Leaguen mestaruuteen ja tällä kaudella hän on vienyt edustusjoukkueen jo Eurooppa-liigan välieriin.

Rosen sopimus Salzburgin kanssa kattaa vielä ensi kauden, mutta Bundesliigan seireenilaulut kantautuvat leipzigilaissyntyisen valmentajan korviin yhä houkuttelevampina. Dortmundissa Rose tulisi luultavasti nauttimaan huomattavan hyvää palkkaa. Peter Stögerille seura maksaa pelkästään puolesta kaudesta kolme miljoonaa euroa.

Eikä Dortmund suinkaan ole ainoa Roseen silmänsä iskenyt bundesliigaseura. Eintracht Frankfurt etsii myös uutta valmentajaa Niko Kovačin lähdettyä Bayern Müncheniin, ja myös Hesseniin Rose kelpaisi paremmin kuin hyvin.

Rosen sopimuksessa ei ole kiinteää ulosostosummaa, joten bundesliigaseurat saisivat pulittaa Salzburgille korvauksen, mikäli sopimus puretaan ennenaikaisesti. Itävallassa puolestaan halutaan tehdä miehen kanssa jatkosopimus, mutta realiteetit tunnistetaan silti.

– On selvää, että kun pelaamme jatkuvasti niin hyvin kuten Laziota vastaan, Euroopan suurliigojen seurat kiinnostuvat valmentajastamme ja pelaajistamme. Kukaan meistä ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Salzburgin urheilujohtaja Christoph Freund kommentoi lehdelle.