Barcelonan ja Real Madridin päävalmentajilla hieman erilaiset kannat VAR-teknologiasta: ”Pelaisimme vieläkin…”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Sunnuntain El Clásico oli jälleen täynnä draamaa, vaikka tuloksellisesti pelillä ei enää loppukauden kannalta suurta merkitystä ollutkaan. Tuomarivirheet nousivat kuitenkin isoon rooliin 2-2-lukemiin päättyneessä ottelussa.

Lue lisää ottelusta ja tuomariratkaisuista tästä.

Barcelonan keskikenttäpelaaja Sergi Roberto ajettiin ulos ensimmäisellä jaksolla, kun hän näytti lyövän Marceloa. Toisaalta myös Real Madridin laituri Gareth Bale olisi voinut lentää suihkun puolelle rapattuaan Samuel Umtitia pohkeeseen. Myös muita kyseenalaisia Clásicossa nähtiin.

Ensi kaudella La Ligassa nähdään myös VAR-videotuomarointiteknologia. Joukkueiden päävalmentajilla oli hieman erilaiset näkemykset siitä, onko VAR hyvä asia vai ei. Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde ei ole vielä täysin vakuuttunut VAR-teknologiasta.

– Onneksi meillä ei ollut VAR:ia vielä, muuten pelaisimme vieläkin, Valverde vitsaili ottelun jälkeen ja jatkoi:

– Tuomari ei tiennyt kuka hyötyi eniten (päätöksistä), se täytyy katsoa videolta. On hankalaa olla tuomari ja meidän täytyy ymmärtää heitä. Minä olen Barcelonan valmentaja ja näen kaiken vain meidän kannalta.

Valverde ei usko, että Roberto olisi tahallaan satuttanut Marceloa.

– Sergi Roberton ulosajo satutti meitä ja minä tunnen hänet. En usko, että hän yritti satuttaa Marceloa.

Lopulta Valverde myös antoi hyväksyvän sävyn VAR:lle, mutta sen kehittäminen vaatii aikaa.

– Teknologia on hyväksi jalkapallolle, mutta sen sopeutumisella menee aikaa. Pelin rytmi on tärkeä säilyttää. Aluksi se tulee olemaan hankalaa, mutta jotkin tilanteet vaativat sitä, Valverde totesi.

Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane ei lähtenyt kommentoimaan tuomarityöskentelyä, mutta kommenteista päätellen VAR olisi voinut muuttaa pelin tuloksen, jos se olisi ollut jo nyt käytössä.

– Ensi vuonna se tulee muuttumaan VAR:n myötä, ja sitten näemme miten tällainen peli päättyy.

Zidane kehui myös pelin tasoa.

– Näimme hyvän ottelun molemmilta joukkueilta. Jokainen, joka pitää jalkapallosta, voi olla iloinen tällaisesta ottelusta. Jalkapallo on aina tärkeämpää kuin riitely, jota ihmiset haluavat harrastaa, Zidane sanoi.

Lähde: Goal

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS