Entiseltä Honka-pelaajalta kova heitto TPS:n suuntaan: ”He tarvitsevat pelaajia, jotka haluavat oikeasti voittaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Tiistaina Veikkausliigan kierroksella on edessä ensimmäinen sarjanousijoiden välinen kohtaaminen, kun Turun Palloseura isännöi FC Honkaa. Viime kaudella joukkueet taistelivat Ykkösen herruudesta kiivaasti keskenään, joten joukkueiden välille on jäänyt varmasti jännitteitä viime vuodesta.

Hongan entinen hyökkääjä Kastriot Kastrati uskoo ottelun olevan tietyllä tapaa erityinen.

– Kun on kohdattu tarpeeksi monta kertaa, tulee seurojen välille tietynlainen lataus. Voitolla voi saada hyvän henkisen yliotteen, Kastrati toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Puolitoista vuotta pahan reisivamman takia tositoimista sivussa ollut 25-vuotias Kastrati pelasi ehkä tähänastisen uransa parhaan kauden juuri espoolaisten riveissä vuonna 2013. Yhden kauden mittainen Honka-visiitti jätti seurasta positiivisen kuvan.

– Arvostan sitä seuraa suuresti, vaikka välillä oli vaikeaa. Pystyin kuitenkin olemaan yksi heidän avainpelaajistaan 19-vuotiaana, seitsemän liigamaalia Hongalle ampunut kärkimies kertaa.

Hongan nykyinen päävalmentaja Vesa Vasara on tuttu mies Kastratille oltuaan yksi seuran apuvalmentajista kaudella 2013.

– Tunnen Veskun hyvin. Hän tykkää hyökkäävästä ja pelaavasta jalkapallosta. Se tulee kantamaan. Honka alkaa voittamaan, jos se jatkaa samalla tavalla pelaamista, paluuta pelikentille hamuava maalipyssy arvioi.

Lue lisää Kastratin mietteistä palaamisesta huipulle tästä.

Honka on hävinnyt kauden aikana kahdeksasta pelistään vain yhden. Voittoja on silti tullut vain yksi enemmän. Ex-honkalainen uskoo viime pelissä PS Kemin kaataneen keltamustan miehistön olevan kuitenkin Turussa vahvoilla.

– Honka voittaa ottelun 2-1 tai 2-0. Heillä on nuoria nälkäisiä pelaajia, Kastrati sanoo.

Laajalti jalkapalloa vapaa-ajallaan seuraava Kastrati on kiinnittänyt huomiota yhteen asiaan TPS:n joukkueessa, joka on pelillinen voimavara, mutta tavallaan myös heikkous.

– TPS:llä on se tietty runko pysynyt vuosia. Se pystyy kyllä pärjäämään ja voittamaan, mutta mielestäni he tarvitsevat myös uusia nälkäisiä jätkiä. Ei pidä tyytyä siihen, että joukkue vain säilyy sarjassa. He tarvitsevat sellaisia pelaajia, jotka oikeasti haluavat voittaa jotain enemmän, sanavalmis hyökkääjä paaluttaa.

Jesse Happonen