FIFA:n uuden megaturnauksen suunnitelmat vastatuulessa – ”Vauhti pois prosessista”

© Kuva: Getty Images
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kerroimme viime viikolla siitä, kuinka FIFA suunnittelee puheenjohtajansa Gianni Infantinon johdolla uutta massiivista 24 joukkueen huippurahakasta seurajoukkueiden MM-turnausta. Kisat olisi määrä pelata neljän vuoden välein, ja jaossa olisi enemmän palkintorahaa kuin Mestarien liigassa (lue lisää suunnitelmista täältä).

Nyt nuo suunnitelmat ovat kuitenkin vahvasti vastatuulessa. Tageszeitungin mukaan FIFA:n johtoon kuuluva Zvonimir Boban, Infantinon uskottu mies, on jo kertonut Euroopan huippuseurojen edustajille, ettei projektista tule ensi lähtöön mitään.

Jonkinlaista uudistusta nykyiseen, seitsemän joukkueen seurajoukkueiden MM-turnaukseen joka tapauksessa toivotaan.

– Euroopan parhaat seurat toivovat, että turnausta uudistetaan. Niin myös Bayern München, Michael Gerlinger saksalaisseurasta totesi lehdistölle.

FIFA:n suunnitelmia ovat vastustaneet ennen kaikkea UEFA ja eurooppalaiset seurat terävintä kärkeä lukuun ottamatta. Hämmästystä herättää muun muassa tiettävästi Arabian niemimaalta tuleva valtava 25 miljardin dollarin rahapotti, jonka taustoista ei ole annettu tarkempaa selkoa.

Gerlinger uskoo kuitenkin, että nyt syntynyt vastarinta on FIFA:lle ainoastaan hidaste, ei este.

– Olisi väärin sanoa, että FIFA:n suunnitelmat on sysätty mappi Ö:hön. Uudistusprosessista on nyt vain otettu vähän vauhtia pois, Gerlinger muotoili.

Ainakaan ennen Venäjän MM-turnausta päätöstä uudesta seurojen MM-kisaformaatista ei näillä näkymin pystytä tekemään.

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!