Kuopion Palloseura kohtaa maanantai-illan kamppailussa FC Interin kotikentällään. KuPS:n avainpelaaja ja ykkösveskari Otso Virtanen ei ole joukkueen kokoonpanossa Interiä vastaan.

Virtanen pelasi viime kaudella KuPS:n kaikki ottelut alusta loppuun ja oli yksi liigan parhaimmista maalivahdeista. Alaraajavamma on kuitenkin haitannut kulunutta kautta. Viimeiset kaksi ottelua Virtanen on seurannut vaihtopenkiltä, mutta maanantaina miestä ei nähdä sielläkään.

Sen sijaan koko alkukauden poissa kokoonpanosta ollut Reuben Gabriel tekee paluun KuPS:n kokoonpanoon. Avauskokoonpanossa ei vielä Gabrielia nähdä, mutta silti miehen paluu on kuopiolaisille todella tärkeä asia.

Ennen kauden alkua ennakoimme SuomiFutissivuston KuPS-ennakossa nimenomaan Gabrielin ja Virtasen merkitystä joukkueelle. Molemmat nostettiin ennakkoon joukkueen tärkeimmiksi pelaajiksi ja Virtanen vieläpä pikkuriikkisen tärkeämmäksi, koska mitat täyttävää varamaalivahtia KuPS:lta ei odotettu löytyvän. Tällä hetkellä Virtasen tilanne huolettaa. Seura ei ole kertonut tarkempia tietoja vamman vakavuudesta.

18-vuotias Miika Töyräs on kuitenkin noussut vastuunkantajaksi kahdessa viime ottelussa ja pelannut upeasti maalinsuulla. Pitkä kausi on kuitenkin haasteita täynnä ja Töyräs on myös vahvasti ehdolla U19-maajoukkueeseen EM-kotikisoihin, joten Virtasen kuntoutuminen olisi siitäkin syystä erittäin tärkeää. Töyräs on myös Interiä vastaan aloittava maalivahti.

– Tosi hyvät fiilikset, että päässyt pelaamaan. Olen ihan tyytyväinen omaan pelaamiseen, Töyräs kommentoi kahta ensimmäistä liigapeliään KuPS:n Youtube-kanavalla.