Kemiläislähtöinen liigakonkari povaa vaikeuksia PS Kemille: ”Hankala kausi tulossa”

© Kuva: Juha Tamminen

Urallaan yhteensä 166 liigaottelua urakoinut Antti Uimaniemi pelasi liigaurallaan RoPS:ssa, VPS:ssa ja MYPA:ssa. Kemiläislähtöinen puolustaja on myös iloissaan kotikaupunkinsa PS Kemin noususta Veikkausliigaan.

Veikkausliiga on tällä kaudella hyvin kansallinen sarja, kun joukkueita on Rovaniemeltä Helsinkiin ja Kuopiosta Turkuun. Uimaniemen mukaan on hyvä, että joukkueet ovat levittäytyneet ympäri Suomea.

– Pidän tärkeänä, että liigajoukkueita on eri puolelta Suomea, vaikka se tarkoittaa lisää matkustelua pelaajille ja joukkueilta lisää rahaa matkojen ja yöpymisten takia. On kuitenkin hyvä, että joukkueita on muualtakin kuin pelkästään Etelä-Suomesta, toteaa Uimaniemi SuomiFutis-sivustolle.

Uimaniemi on kemiläisen jalkapallokoulun kasvatti ja pelasi PS Kemissä Kakkosessa kolme kautta kausina 2003-2006. Hän on iloinen, että merilappilaisjoukkue on raivannut vuosien aikana tiensä korkeimmalle sarjatasolle.

– Kemissä on tehty hyvin hommia. Kemi on pieni kaupunki eikä siellä ole pelaajamassaa tai rahaa samalla tavalla kuin isommissa kaupungeissa. Se vaatii seuraorganisaatiolta paljon töitä, muistuttaa Uimaniemi.

Uimaniemi ei palannut Kemiin joukkueen raivatessa tietään kohti Suomen huippua, mutta myöntää silti seuraavan joukkueen tekemisiä.

– Seurailen mitä siellä tapahtuu, mutta ei minulla sinne sillä tavalla ole siteitä, vaikka ylpeä kemiläinen olenkin. En sieltä niin montaa pelaajaa enää tunne.

PS Kemi aloitti kautensa hienosti voittamalla vieraskentällä SJK:n, mutta sen jälkeen on tullut neljä peräkkäistä tappiota. Helppoa iltapuhdetta ei ole tiedossa maanantainakaan, kun vastustajaksi tulee ärsytetty HJK. Uimaniemi povaa kemiläisille vaikeaa kautta.

– Kemillä on varmasti haastava kausi edessä, vaikka hyvin he ovat viime vuosina pelanneet. Skouttaaminen on toiminut hyvin ja he ovat saaneet hyviä vahvistuksia ja homman toimimaan suuressa kuvassa. Veikkaan kuitenkin, että aika hankala kausi on tulossa. Jos he sijoittuvat keskikastiin, niin se on hyvä, mutta veikkaan heidän olevan tällä kaudella keskikastin ja häntäpään vaiheilla.

Salttu Forsström

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!