Kreikan jalkapallo pyrkii pelastamaan maineensa – cup-finaalin ulkomaalainen tuomaristo

© Kuva: Getty Images

Kreikan jalkapalloliitto on päättänyt nimittää espanjalaisen tuomariston Kreikan cupin lauantaiseen finaaliotteluun AEK Ateenan ja PAOK:n välillä, kertoo Reuters.

Jalkapallo yrittää kovasti rakentaa imagoaan uudelleen Kreikassa viimeaikaisten tapahtumien jälkeen.

Maaliskuussa AEK:n ja PAOK:n välinen sarjaottelu jouduttiin keskeyttämään kiistanalaisen tuomaripäätöksen jälkeen. PAOK:n seurapresidentti marssi tuolloin turvamiehineen kentälle kantaen asetta vyötäröllään.

Kreikan pääsarja keskeytettiin kahdeksi viikoksi ja kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kehotti Kreikkaa uudistamaan ja puhdistamaan toimintaansa, jotta maata ei suljettaisi kansainvälisistä peleistä.

Viime vuoden cup-finaalissa PAOK:n ja AEK:n kannattajat ottivat väkivaltaisesti yhteen sekä ennen että jälkeen ottelun.

Lauantaina cupin loppuottelun tuomitsee espanjalainen David Borbalan. Myös ottelun avustavat tuomarit tulevat Espanjasta.

– Kreikan jalkapalloliiton tuomarikomitea on tehnyt poikkeuksellisen päätöksen nimittää ulkomaalainen tuomaristo Kreikan cupin finaaliin, kertoo liitto tiedotteessaan.

Borbalan on toiminut tuomarina Espanjan pääsarjassa La Ligassa 14 kauden ajan ja hän on tuominnut kansainvälisiä otteluita vuodesta 2010 lähtien.

Tuomarit ovat usein joutuneet Kreikassa hyökkäysten kohteeksi kansallisten pelien jälkeen.

Fifa on uhannut Kreikkaa mahdollisella kansainvälisellä hyllytyksellä, jos Kreikka ei saa korjattua kurssiaan. Fifa keskustelee aiheesta vielä ensi kuussa ennen kuin se tekee lopullisen päätöksensä.