Suomen A-maajoukkueen entinen hyökkääjä Mikael Forssell ilmoitti lauantaina, että hänen uransa jalkapalloammattilaisena on ohi.

-Olen pelännyt tätä päivää koko elämäni. Olen päättänyt lopettaa ammattilaisjalkapallon, kertoo Forssell, 37, sosiaalisessa mediassa.

– Olen sekä iloinen että surullinen. Minulla on ollut mahdollisuus pelata jalkapalloa ammattilaisena yli 20 vuotta. Minun juttuni oli aina maalien teko. Tulen aina vaalimaan sitä tunnetta, jonka olen saanut siitä, että olen saanut elää unelmaani.

– Olen kokenut niin monia tunteita ja kulttuureita sekä saanut niin paljon ystäviä, etten osaa sanoin kuvailla, kuinka kiitollinen olen.

Forssell painottaa, että vaikka hänen ammattilaisuransa on nyt ohi, jalkapallo tulee yhä olemaan osa hänen elämäänsä toisessa muodossa. Hän on opiskellut urheilujohtamista ja käynyt valmentajakursseja.

– Unelmani on tulla manageriksi tai valmentajaksi.

Forssell pelasi viime vuonna Veikkausliigassa Helsingin IFK:ssa, joka putosi kauden päätteeksi Ykköseen hävittyään karsinnoissa Hongalle. Hän on aiemmin ammattilaisurallaan edustanut myös Helsingin Jalkapalloklubia, Chelseaa, Crystal Palacea, Borussia Mönchengladbachia, Birmingham Cityä, Hannoveria, Leedsia ja VfL Bochumia.

Hän pelasi Suomen A-maajoukkueessa 86 ottelua tehden niissä 29 maalia.