Näkökulma: Jäitä hattuun SJK – tällä hetkellä pohjalainen uho lähinnä naurattaa

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

SJK on varastanut tällä viikolla Veikkausliigassa otsikot. SJK antoi kauden ensimmäiset potkut, kun Tommi Kautonen sai väistyä tiistaina. Samalla SJK kertoi, että uutena päävalmentajan aloittaa välittömästi Alexei Eremenko senior.

SJK on noussut ryminällä suomalaisen jalkapallon eliittiin. Vaikka tulokset viime kaudella eivät olleet sitä, mitä toimistolla odotettiin, on sanomattakin selvää, että SJK on jo yksi Veikkausliigan suurista. Siitä kiitos kuuluu toki avokätisesti seuraa tukeneelle puheenjohtaja Raimo Sarajärvelle, joka on myös tehnyt seurasta hyvin itsensä näköisen.

Seinäjoelle on luotu loistavat puitteet. On jalkapallolukiota, upea stadion, ammattimainen ympäristö ja junioreihin oikeasti panostetaan. Sitten on vielä sangollinen pohjalaista uhoa.

SJK on luonut omalla toiminnallaan imagon seurasta, jota joko rakastetaan tai vihataan. Se on suomalaiselta jalkapalloseuralta erittäin kunnioitettava suoritus, sillä tunteita seuran pitää nimenomaan herättää. SJK:hon on aina myös kuulunut tietynlainen uho, sellainen pohjalainen uho, että täällä tehdään asiat paremmin kuin muualla.

Pohjalainen uho on muuttunut säälittäväksi huuteluksi, joka ei enää pelota ketään.

Yksi osoitus uhosta nähtiin Twitterissä muutama kierros takaperin. SJK julkaisi virallisella Twitter-tilillään videon, jossa laitapuolustaja Richie Dorman taklasi Ilveksen Tuomas Rannankaria rikkeen arvoisesti päähän. SJK kuitenkin otti tilanteesta ilon irti Twitterissä ja teki hyvin kyseenalaisen päivityksen, joka herätti sosiaalisessa mediassa paljon paheksuntaa (lue uutinen).

Uhot uhottu

Sarjasijoitus on tällä hetkellä kymmenes. Tulosten valossa Kautosen potkut eivät olleet todellakaan yllätys. Varsinkaan SJK:ssa. Sarajärvi kertoi, että SJK:n täytyy menestyä ja menestystä Kautonen ei pystynyt tuomaan. Joku voisi kyseenalaistaa Kautosen palkkauksen alkunperinkin, mutta ei mennä nyt siihen.

Sarajärvi sanoi lehdistötilaisuudessa, että hän ottaa mielellään vedon vastaan, jos joku on sitä mieltä, että SJK putoaa kauden päätteeksi Ykköseen. Vedon ottaja saisi jopa määritellä summan, josta pelataan, lue uutinen. Se oli melko perinteistä Sarajärveä ja ”äsjiikoolaista” uhoa. Sarajärven kommentti oli toki myös luottamuslause uudelle päävalmentajalle, mutta kyllä kommentista paistoi läpi taas se pohjalainen uho, joka niin usein liitetään SJK:hon.

Pitäisikö hattu ottaa kouraan ja edetä työnteon kautta?

Eikä aikaakaan, kun SJK:n myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen oli laittamassa jo omaa vetoaan pystyyn Twitterissä. Vesalainen oli valmis pyöräilemään Seinäjoelta Pietarsaareen (noin 120 kilometriä), mikäli Eremenko ei valmenna sopimuskautensa loppuun saakka SJK:ssa, lue uutinen. Melko rohkea veto siihen nähden, että SJK on antanut reilun vuoden aikana neljälle päävalmentajalleen potkut.

Tietyllä tapaa on ihailtavaa, että SJK:ssa yhä uhotaan. Luotto omaan tekemiseen on kova, jota sen toki täytyykin olla. Mutta olisiko nyt syytä edetä nöyremmin? Pitäisikö hattu ottaa kouraan ja edetä työnteon kautta?

Oikeita vastauksia ei varmasti ole olemassakaan edellä mainittuihin kysymyksiin. Tällä hetkellä SJK:n uhoaminen on kuitenkin kääntynyt heitä itseään vastaan. SJK on tehnyt itsestään naurunalaisen ja heidän uholle lähinnä ivaillaan muualla Suomessa. Pohjalainen uho on muuttunut säälittäväksi huuteluksi, joka ei enää pelota ketään. Uho täytyy näyttää kentällä, muuten se on vain sananhelinää, joka lähinnä naurattaa.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!
Edellinen artikkeliAntti Muuriselta yllättävä ennakointi Mestarien liigan finaaliin: ”Se osa-alue tulee ratkaisemaan voiton”
Seuraava artikkeliOnko tässä MM-kisojen musta hevonen? – Serbian ryhmä täynnä nimimiehiä