Näkökulma: Pyyntö Gianluigi Buffonille – täydellinen ura ei yhtä pyttyä kaipaa hinnalla millä hyvänsä

© Kuva: Getty Images

Gianluigi Buffon kertoi torstaina, että hänen sensaatiomaisen upea ura Juventuksessa päättyy kuluvaan kauteen. Vielä kerran Buffon pukee Juven pelipaidan päällensä, kun lauantaina vastaan asettuu Serie A:n päätöskierroksella Hellas Verona.

Kokeneelta kassarilta äärettömän kunnioitettavia päätöksiä.

Buffon ei kuitenkaan sanonut, että hänen upea pelaajauransa loppuisi välttämättä Verona-otteluun. 40-vuotias maalivahti totesi, että hän on saanut mielenkiintoisia työtarjouksia eikä hän vielä ole varma loppuuko ura kokonaan. Italialaislehti Gazzetta dello Sportin mukaan Buffonin pöydällä on useita tarjouksia, joista ehkä ne mielenkiintoisimmat ovat Liverpoolin, Sporting Lissabonin, Paris Saint-Germainin sekä Real Madridin tarjoukset.

Tarjouksia on tullut odotetusti myös MLS-sarjasta sekä Kiinasta, mutta Buffon on tehnyt selväksi, että haluaa lopettaa uransa huippusarjan huippuseurassa. Jäähdyttelemään viime vuonna vielä maailman parhaaksi valittu maalivahti ei halua lähteä. Buffon ei myöskään halua jatkaa uraansa Italiassa, koska hän ei halua kohdata nykyistä seuraansa Juventusta. Kokeneelta kassarilta äärettömän kunnioitettavia päätöksiä.

Mitä tästä sitten pitäisi ajatella?

Buffon kertoi tekevänsä päätöksen jatkostaan ensi viikolla. Buffonin uralta puuttuu seurajoukkuetasolla se kirkkain kruunu eli Mestarien liigan voitto. Olisiko esimerkiksi viime vuosien kestomenestyjä Real Madrid Buffonin seuraava osoite? Tai isoja satsauksia nimenomaan Mestarien liiga mielessään tehnyt PSG vanhan herran uusi seura?

Olisi suorastaan kummallista nähdä Buffon esimerkiksi Liverpoolin paidassa.

Minun elinikäni ajan Buffon on käytännössä ollut Juventuksen ja Italian A-maajoukkueen maalivahti, vaikka miehen kasvattiseura onkin Parma ja hän pelasi siellä useamman vuoden ajan ennen siirtoaan Juveen. Mielikuvat ovat kuitenkin painuneet syvälle otsalohkoon siitä, että Buffon on yhtä kuin Juventus tai jopa niin, että Juventus on yhtä kuin Buffon. Olisi suorastaan kummallista nähdä Buffon esimerkiksi Liverpoolin paidassa, ottamatta mitään Mestarien liigan tämän kauden finalistilta pois.

En pääse Buffonin pään sisään, mutta voin kuvitella, että Mestarien liigan voittaminen olisi ainoa syy jatkaa uraa Euroopan huipulla. Ymmärrettävää moneltakin kantilta ja ennen kaikkea siksi, että Buffon on äärettömän kilpailullinen huippuammattilainen, joka pelaa aina voitosta.

Buffonin upea ura ei yhtä Mestarien liigan voittoa kaipaa ollakseen täydellinen.

Pieni jalkapalloromantikko sisälläni kuitenkin sanoo, että Buffonin upea ura ei yhtä Mestarien liigan voittoa kaipaa ollakseen täydellinen. Se ei kaipaa varsinkaan sellaista skenaariota, jossa Buffon istuisi esimerkiksi Real Madridin vaihtopenkillä Mestarien liigan välierässä Juventusta vastaan katsoen, kun hänen entinen seuransa, ikuinen rakkautensa, etenisi finaaliin Wojciech Szczęsnyn johdolla.

Se särkisi jalkapalloromantikon sydämen.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.