Ranskan ammattilaisjalkapalloilijoiden liitto UNFP on kieltäytynyt antamasta pääsarja Ligue 1:n kauden parhaan tuomarin palkintoa Tony Chapronille, joka hyllytettiin puoleksi vuodeksi pelaajan potkaisemisesta.

Chapron potkaisi tammikuussa sarjaottelussa Nantesin Diego Carlosia ja ajoi pelaajan ulos kaksikon törmättyä kentällä.

Tuomittu tuomari pyysi anteeksi tekoaan, mutta Ranskan liiga katsoi parhaakseen asettaa hänet toimitsijakieltoon. Ranskan erotuomareiden liitto SAFE ei katsonut liigan päätöstä hyvällä, vaan kutsui päätöstä ”yrityksenä tappaa Chapronin ura”.

SAFE asettui Chapronin taakse ja äänesti Chapronia Ligue 1:n kauden parhaaksi tuomariksi.

UNFP ei suostunut palkitsemaan Chapronia ja ilmoitti, että kauden parasta tuomaria ei valita tänä vuonna ollenkaan.

– Me ehdotimme SAFE:lle, joka tiedostaa, että tässä äänestyksessä oli enemmän kyse politiikasta kuin urheilusta, että annamme Chapronille palkinnon kunnioittaaksemme hänen uraansa ja myönnämme kauden parhaan tuomarin palkinnon Clement Turpinille. He eivät suostuneet siihen, sanoi UNFP:n varapresidentti Philippe Piat FourFourTwon mukaan.

– SAFE ei halunnut muuttaa päätöstään, mikä oli provosointia. Päädyimme siihen lopputulokseen, että kauden parasta tuomaria ei valita ollenkaan.

– Meidän palkintomme on tarkoitettu parhaiden palkitsemiseen. Niitten tarkoitus ei ole toimia poliittisena alustana tai selvittää välejä.