Valioliigafloppi Renato Sanches palaa Bayerniin – ”Se on jännittävä haaste”

© Kuva: Getty Images

Vuonna 2016 elämä hymyili nuorelle keskikenttäpelaajalle Renato Sanchesille. Sanches juhli kotimaansa Portugalin kanssa euroopanmestaruutta ja hänet valittiin lopputurnauksen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Vuoden päätteeksi Sanches pokkasi vielä UEFA:n Golden Boy -palkinnon.

EM-kisojen päätteeksi Bayern München osti Sanchesin Benficasta 35 miljoonalla eurolla, mutta siihen hyvät uutiset sitten melkeinpä jäävätkin. Läpimurtoa ei ole tapahtunut sen paremmin Bundesliigassa kuin myöskään Valioliigassa, jossa Sanches pelasi tämän kauden lainalla.

Kaudella 2016-2017 Sanches pelasi Bayern Münchenissä 26 ottelua, muttei saanut tililleen ainuttakaan tehomerkintää. Täksi kaudeksi Bayern lainasi nuorukaisen Swanseaan, jossa pelatut 15 ottelua kartuttivat tehotilastoa yhdellä vaivaisella syöttömerkinnällä. Portugalin MM-joukkueeseen Sanches ei mahtunut – eikä edes 12 pelaajan varamieslistalle.

Ensi kaudeksi Sanches palaa jälleen takaisin Bayerniin, jonka kanssa hänellä on vuoteen 2021 ulottuva sopimus. Kannattajien odotukset lienevät melko matalat, mutta seuran johtokunnan puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge uskoo, että elokuussa 21 vuotta täyttävästä Sanchesista on mahdollista vielä kaivaa potentiaali esiin.

– Sanches tulee takaisin. (Bayernin uusi valmentaja) Niko Kovac yrittää saada hänet jälleen entiselleen. Se on jännittävä haaste, Rummenigge totesi Münchner Merkurille.

– Renatolla on takanaan kaksi vaikeaa vuotta. Minun nähdäkseni se liittyy vuoden 2016 EM-kisojen Golden Boy -palkintoon. Sitä ei ollut psykologisesti niin helppoa käsitellä.

– Olimme hänestä kaksi vuotta sitten täydellisen vakuuttuneita, emmekä aio nytkään luovuttaa.

Lähde: Transfermarkt