Veikkausliiganousuun lopettanut peluri seuraa läheltä Honkaa: ”Omat realiteetit huomioon ottaen halusin muihin hommiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Antti Uimaniemi oli nostamassa FC Honkaa viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan. Tällä kaudella 32-vuotiasta Uimaniemeä ei kuitenkaan nähdä liigakentillä, sillä hän päätti lopettaa uransa.

Peliuransa jälkeen Uimaniemi jatkaa seuran mukana, mutta tällä kertaa normaalitöissä.

– Jäin pelihommista, mutta jatkan edelleen futiksen parissa, kun olen Hongan kakkosjoukkueen fysiikkavalmentajana. Lisäksi olen töissä Esportissa eli tässä on päästy oikeisiin töihin ja työelämään kiinni. Se oli aika luonteva siirtyminen eikä tullut jäätyä tyhjän päälle, Uimaniemi kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Kun peliuran päätöksestä on kulunut vasta muutamia kuukausia Uimaniemi myöntää välillä kaipuun pelikentille heräävän.

– Vähän poltteli, mutta omat realiteetit huomioon ottaen halusin muihin hommiin. Tein jo pari vuotta pelaamisen ohella töitä. Välillä polttelee, mutta on kiva kun hommiakin on.

Työnsä puolesta Uimaniemi on edelleen lähellä joukkuetta, vaikkeivät nappikset olekaan enää jalassa.

– Seuraan pelejä ja jätkiä tulee nähtyä treenaamassa, eli aika läheisesti tulee oltua yhteydessä. Vaikken liigajoukkueen mukana olekaan, niin melkein päivittäin näen jätkiä ja tulee juteltua, valottaa Uimaniemi.

Hongan kausi alkoi tahmeasti tulosten muodossa, mutta viime kierroksella se otti tärkeän voiton kaataessaan sarjakärki RoPS:n vieraskentällä 2-1. Seuraavaksi Honka kohtaa kotonaan IFK Mariehamnin ja Uimaniemi uskoo Hongan vireen jatkuvan.

– Luulen, että homma lähtee nyt rullaamaan paremmin. RoPS-voitto antoi näyttöä joukkueesta ja heillä on hyvä nippu, joka on vahvistunut. Uskon heidän keräävän tasaisesti pisteitä tällä kaudella, ennakoi Uimaniemi.

Salttu Forsström