Juhannusaatto on myöskin jalkapallon täyteinen. MM-kisoissa pelataan perjantaina kolme ottelua, joten jännitettävää riittää juhannustaikojen lomassa. Iso kysymys on, lähteekö Brasilian kone käyntiin vai käykö Argentiinat?

Torstaina pelattiin kolme ottelua, joista suurimman huomion vei iltaottelu Argentiinan ja Kroatian välillä. Kroatia tyrmäsi hallitsevan finalistin tyylipuhtaalla suorituksella maalein 3-0, lue lisää pelistä tästä. Samalla Argentiinan jatkomahdollisuudet lipesivät omista käsistä pois, kun taas Kroatia on kulkemassa kohti lohkovoittoa. Lionel Messi oli niin ottelussa kuin ottelun jälkeenkin yksinäinen mies, lue näkökulma tästä.

Ranska ei vielä täysin vakuuttanut, vaikka Peru kaatuikin maalein 1-0. Toisaalta kahdesta ottelusta kaksi voittoa on MM-tasolla hyvä suoritus. Pelaaminen oli kuitenkin vielä ajoittain hakemista. Kylian Mbappé teki maansa arvokisahistoriaa tekemällä voittomaalin, lue lisää tästä.

Samalla Ranska myös varmisti jatkopaikan, mutta lohkovoitto ratkaistaan viimeisessä ottelussa Tanskaa vastaan. Tanska pelasi torstain kolmannessa ottelussa Australian kanssa 1-1-tasapelin.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Juhannusaattona suuri mielenkiinto kohdistuu päiväpeliin, jossa kohtaavat Brasilia ja Costa Rica. Avausottelussa Brasilian kone yski ja lopputuloksena oli 1-1-tasapeli Sveitsin kanssa. Brasilian tähtipelaaja Neymar ei päässyt tasolleen ja pelaaminen oli muutenkin hieman väkinäistä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Neymarin pelikunto on vielä arvoitus. Kuva: Getty Images.

Brasilian avauksessa oli paljon samaa kuin naapurimaansa Argentiinan avauksessa Islantia vastaan. Valokeilat osuivat joukkueen tähtipelaajiin, jotka eivät päässeet loistamaan. Nyt Brasilialla on näytönpaikka. Joko turnaus lähtee Argentiinan tavoin kohti synkkää alamäkeä tai sitten Costa Rica -ottelusta lähtee marssi kohti jatkopelejä.

Neymarilla oli harjoituksissa viikon aikana pientä vaivaa samaisen nilkan kanssa, joka operoitiin. Luultavasti PSG-tähti on kuitenkin pelikunnossa Costa Ricaa vastaan, mutta päävalmentaja Tite saattaa silti lepuuttaa ykkösmiestään jatkopelejä silmällä pitäen.

Nimenomaan Argentiinan kannalta elintärkeä peli pelataan kello kuudelta, kun Nigeria ja Islanti kohtaavat. Islanti voi voitolla tarttua todella tiukasti jatkopaikkaan kiinni. Samalla se vaikeuttaisi entisestään Argentiinan mahdollisuuksia jatkoon. Nigerialla on kuitenkin sanansa sanottavana, ja heillä on yhä myös mahdollisuudet jatkoon.

Iltaottelussa kohtaavat E-lohkon maat Serbia ja Sveitsi. Eurooppalaisten kohtaamisesta on ennakkoon odotettavissa tasaista peliä.

Päivän tapahtumat

[table id=55 /]

Seuraa näitä

Kääntääkö Brasilia kurssinsa?

Sveitsiä vastaan pelattu tasapeli ei varmasti ollut sitä, mitä Brasilian leirissä odotettiin avauspeliltä. On kuitenkin muistettava, että monella suurmaalla on ollut hankaluuksia avauspeleissään. Voi hyvinkin olla, että Brasilia kääntää Costa Ricaa vastaan kelkkansa ja peli loksahtaa uomiinsa.

Mutta jos vaikeudet jatkuvat, saattaa toisellakin Etelä-Amerikan suurmaalla olla tukalat paikat. Brasilia tarvitsee ehdottomasti voiton Costa Ricaa vastaan, muuten paine voi kasvaa turhan suureksi.

Eurooppalaiset huippujoukkueet vastakkain

Serbia tai Sveitsi eivät ehkä kuulu Euroopan kärkimaihin, mutta kun joukkueita katsoo tarkemmin, huomaa nopeasti, että kyseessä on kaksi huippujoukkuetta. Ja ottelun kannalta parasta on se, että kyseessä on hyvin tasaväkiset joukkueet, joten kello 21 kannattaa istua television äärelle.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Serbian Sergej Milinković-Savić on tekemässä lopullista läpimurtoa maailman huipulle. Kuva: Getty Images.

Molemmilla joukkueilla on vielä hyvät saumat jatkopeleihin. Serbia kaatoi Costa Rican avausottelussaan ja Sveitsi venyi 1-1-tasapeliin ennakkosuosikki Brasilian kanssa. Serbian ja Sveitsin välisessä ottelussa saatetaan hyvinkin ratkaista se, kumpi joukkueista jatkaa pudotuspeleihin. Panosta on ja se varmasti näkyy kotikatsomoihin saakka.

Kaikuuko taas HU-huudot?

Islannin sensaatiomaiselle venymiselle ei tunnu näkyvän loppua. Vuoden 2016 EM-kisoissa säväyttänyt joukkue nappasi heti avausottelussaan Argentiinaa vastaan pisteen. Nyt sillä on hyvät saumat taistella vielä jopa lohkovoitosta, mutta se vaatii Nigerian kaatamista perjantaina.

Islantilaiskannattajien Hu-huudot raikuvat varmasti stadionilla, kun Nigeria tulee vastaan. Nigeria ei missään nimessä ole mikään suupala, vaikka se hävisikin Kroatialle 0-2. Jokin tässä kuitenkin sanoo, että Islannin huikeat suoritukset tulevat jatkumaan ja se tekee Argentiinan MM-kisoista entistä tukalammat.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.