MM-kisoissa on nyt pelattu alkulohkot, ja neljännesvälierät alkavat lauantaina. Perjantaina pidetään MM-kisojen ensimmäistä välipäivää, joten on hyvä aika nostaa esiin alkulohkon onnistujia.

Teimme alkulohko-otteluiden perusteella tähdistökentällisen niistä pelaajista, jotka mielestämme onnistuivat parhaiten. Valinnoissa on painotettu pelaajien merkitystä joukkueelle ja tehokkuutta.

Ryhmitys ei ehkä ole ihanteellinen, sillä valinnoissa korostuivat hyökkäyspään onnistujat. Tähdistökentällisestä jäivät rannalle muun muassa Neymar sekä Lionel Messi, jotka molemmat nähdään turnauksen jatkopeleissä.

Tähdistökentällinen

Artikkeli jatkuu alla olevan kuvan jälkeen.

Maalivahti

Fernando Muslera (Uruguay)

Muslera piti Uruguayn maalin puhtaana kaikissa alkulohkon otteluissa. Yksikään muu joukkue ei onnistunut samaan. Vaikka Uruguayn lohko oli helpohko, onnistui Muslera ja koko Uruguayn puolustuslinja erinomaisesti alkulohkon otteluissa.

Puolustuslinja

Andreas Granqvist (Ruotsi)

Ruotsin kapteenina pelaava Granqvist on ollut kuin ruumiillistuma koko Ruotsin joukkueesta. Vaikka ikä alkaa jo hieman painaa, mies taistelee jokaisesta pallosta viimeiseen asti. Granqvist teki myös kaksi osumaa rangaistuspotkuista Ruotsille ja johti komeasti joukkueen lohkovoittoon. Olisi valtava takaisku Ruotsille, mikäli Granqvist olisi sivussa neljännevälierästä. Granqvistin vaimo odottaa nimittäin pariskunnan toista lasta ja laskettu aika on sama päivä kuin neljännesvälierän pelipäivä, lue lisää tästä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Andreas Granqvist on johtanut Ruotsin joukkuetta upeasti. Kuva: Getty Images.

Diego Godín (Uruguay)

Godín on johtanut Uruguayn puolustusta säntillisesti. Omissa ei ole soinut vielä kertaakaan ja mies on ollut erittäin suuressa roolissa. Godínin johtama puolustuslinja joutuu kovaan testiin neljännesvälierässä, kun Cristiano Ronaldon johdattama hyökkäyskalusto iskee Uruguayn kimppuun.

Thiago Silva (Brasilia)

Brasilian pelaaminen on näissä kisoissa perustunut erittäin vahvaan keskikentän keskustaan sekä puolustukseen. Vahva hyökkäyskalusto on päässyt oikeuksiinsa, kun pohjat ovat olleet kunnossa. Silva on pelannut erittäin hyvin Brasilian puolustuslinjan johtajana. Mikäli Brasilia etenee pitkälle turnauksessa, saattaa Silva hyvinkin olla koko turnauksen paras puolustaja.

Keskikentän pohja

Casemiro (Brasilia)

Kuten todettua Brasilian pelaaminen on perustunut vahvaan keskiakseliin. Casemiro on antanut loistavasti tilaa hyökkäyspään huikeille yksilöille omalla pelaamisellaan. Casemiro tekee samaa kuin seuratasolla Real Madridissa: ei varasta valokeiloja, mutta tekee arvokasta työtä riistoilla ja helpolla pallon liikuttamisella. Casemiro on tähän asti ollut prototyyppi keskikentän pohjapelaajasta.

Luka Modrić (Kroatia)

Kroatian keskikenttä on kokonaisuudessaan yksi turnauksen parhaista. Keskikentän kapellimestarina on ollut Modrić, joka pelaa tavallaan keskikentän pohjalla, mutta hyökätessä mies nousee vahvasti tukemaan hyökkäyksiä. Syötöt ovat napsuneet ja pelaaminen on todella vaivatonta. Vaikka Modrić ei ole viime aikoina ollut kroatialaisten silmissä kovin hyvässä valossa korruptiosyytösten takia, on Real Madridin mies pelaamassa itseään taas kovaa vauhtia kansalaisten sydämiin.

Hyökkäävä keskikenttä

Cristiano Ronaldo (Portugali)

Portugalin kapteeni avasi turnauksen suorastaan suvereenilla esityksellä Espanjaa vastaan. Ronaldo kantoi joukkueen 3-3-tasapeliin hattutempullaan. Alkulohkon otteluissa Ronaldo teki lopulta neljä maalia. Parannettavaakin jäi. Iran-ottelussa Ronaldo missasi pilkun ja oli lähellä jopa lentää suoralla punaisella kortilla ulos pelistä. Joka tapauksessa Ronaldo on osoittanut, että hän on valmis kantamaan joukkuettaan jälleen kerran arvoturnauksessa.

Philippe Coutinho (Brasilia)

Moni odotti, että Brasilian kapellimestari näissä kisoissa olisi Neymar, mutta toisin on käynyt. Coutinho on ollu loistava hyökkäyskolmanneksella. Yksi mainio esimerkki oli syöttö Paulinhon tekemään maaliin Serbiaa vastaan. Myös Neymar pääsee paremmin peliin mukaan, mitä enemmän Coutinho tekee peliä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Denis Tšerušev on tehnyt jo kolme maalia MM-turnauksessa. Kuva: Getty Images.

Denis Tšeryšev (Venäjä)

Lohkovaiheen tähdistökentällisen ehdoton yllättäjä on Venäjän laituri Denis Tšeryšev, joka on paukuttanut kisoissa jo kolme osumaa. Tarkalleen ottaen Tšeryšev on tehnyt neljä maalia, mutta yksi meni miehen kannalta väärään päätyyn Uruguayta vastaan. Venäjän kotikisat lähtivät käyntiin todella vakuuttavasti ja Tšeryšev oli yksi joukkueen hahmoista. Saattaa olla, että Tšeryševin ja Venäjän lento kuitenkin katkeaa nopeasti, kun neljännesvälierissä vastaan asettuu Espanja.

Hyökkäys

Harry Kane (Englanti), Romelu Lukaku (Belgia)

Molemmat hyökkääjät lepäsivät lohkovaiheen päätösottelussa, jossa pelaajien maat kohtasivat. Jatkopaikka oli jo selvillä ja maiden päävalmentajat halusivat lepuuttaa ykköstähtiään. Siitä huolimatta molemmat kärkihyökkääjät ovat takoneet hurjat tehot kahteen otteluun. Kane on paukuttanut viisi maalia ja mies johtaa maalipörssiä. Lukaku sen sijaan on tehnyt neljä maalia.

Molemmat kärjet pelaavat tosissaan Kultaisesta kengästä, mikäli maat etenevät pitkälle jaktopeleissä. Ruuti on ollut todella kuivaa näillä miehillä eikä mikään viittaa siihen, että tahti hiipuisi dramaattisesti pudotuspeleissä.