Entisen maajoukkuemiehen Jens Lehmannin mielestä merkit Saksan epäonnistumiseen Venäjällä olivat näkyvissä.

Saksan MM-kisat päättyivät eilen suureen katastrofiin. Tappio Etelä-Korealle jätti Die Mannschaftin G-lohkon viimeiselle sijalle ja ulos jatkopeleistä.

– Tiesimme, että meillä olisi ongelmia joillakin pelipaikoilla. Hyökkääjissä, laitureissa, laitapuolustajien paikoilla. Niiden kanssa on vaikea selvitä, kun kohtaat kovia joukkueita, jotka puolustavat syvältä, Lehmann kommentoi TalkSportille.

– Nämä ovat uusia haasteita, emmekä onnistuneet ratkaisemaan niitä ongelmia. Ketään pelaajaa ei voi kuitenkaan syyttää yrityksenpuutteesta.

Venäjän MM-turnaus oli ensimmäinen arvoturnaus, jossa Joachim Löw ei onnistunut johdattamaan Saksaa vähintään välieriin. Lehmannin mielestä pettymys ei kuitenkaan ole Saksan historian suurin.

– Koin itse tämän EM-kisojen 2000 ja 2004 jälkeen. Putosimme alkulohkoon. Se oli suuri pettymys, jonka jälkeen Saksan liitto uudisti koko akatemian ja pelaajien kehitysosaston. Se johti menestykseemme, maalivahti sanoi.

– Meidät on hemmoteltu pilalle menestyksestä. Olemme kuitenkin voittaneet kolmesta tai neljästä mahdollisuudesta vain yhdet MM-kisat.