Islanti kohtaa Kroatian tiistain iltaottelussa, eikä sen tehtävä ole helppo. Voittokaan ei välttämättä riitä, vaan myös Nigerian ja Argentiinan ottelussa olisi tapahduttava oikeita asioita, jotta ryhmän mahdollisuudet jatkoon pysyisivät elossa.

Valmentaja Heimir Hallgrímsson uskoo, että nytkin ilmoilla oleva positiivisuus on perinnöllistä.

– Luulen, että se on geeneissä; olemme optimistisia kaiken suhteen. Euroviisuissakin uskomme joka kerta voittavamme, vaikkei niin ikinä käy. Sama homma täällä MM-kisoissa – uskomme voittavamme jokaisen pelin. Jos kuitenkin häviämme, uskomme voittavamme seuraavan.

Kroatialla on edessä ainakin yksi peli vielä tämän illan jälkeenkin, mutta Islannilla välttämättä ei. Vastustaja tekee varmasti isoja kokoonpanomuutoksia, mikä saattaa tuoda etua saarelaisille. Hallgrímsson kuitenkin toivoo, ettei muutoksia nähtäisi paljoa.

– Kuulostaa ehkä oudolta, mutta saattaa olla meille haitaksi, jos he muuttavat kokoonpanoa paljon. Ne pelaajat, jotka olivat kentällä edellisissä otteluissa, saattavat olla nyt vähemmän motivoituneita, varoa kortteja ja loukkaantumisia. Vaihdossa olleet taas tekevät kaikkensa, saadakseen minuutteja myös jatkossa.

Lähde: The Guardian