Kisaisäntä Venäjä kyykytti avausottelussa Saudi-Arabiaa

© Kuva: Getty Images

Venäjän MM-kisat käynnistyivät torstaina kisaisännän 5-0-voitolla Saudi-Arabiaa vastaan.

Ottelu oli ehtinyt kulua 12 minuuttia, kun Venäjä siirtyi johtoon. Aleksandr Golovin lähetti kulmapotkun jälkitilanteessa mainion keskityksen Juri Gazinskille, joka pääsi puskemaan ensimmäisen maalinsa A-maajoukkuetasolla.

Avausjakso eteni täysin isäntien hallussa, mutta vajaan puolen tunnin kohdalla Venäjä sai myös huonoja uutisia. Keskikenttäpelaaja Alan Dzagoev jäi spurtin jälkeen pitelemään takareittään, ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon.

Venäläisten onneksi Dzagoevin tilalle vaihdettu Denis Cheryshev osoittautui todelliseksi nappivaihdoksi. Roman Zobnin petasi tauon alla paikan Cherysheville, joka harhautti vetoharhautuksella kaksi saudipakkia kuutamolle ja tykitti pallon voimalla verkkoon.

Vaihtopelaajat olivat Venäjän voimavara myös jälkimmäisellä puoliskolla. Fjodor Smolovin tilalle vaihdettu kärkikolossi Artjom Dzjuba ehti olla kentällä hädin tuskin minuutin, kun hän pääsi puskemaan Golovinin keskityksen sisään.

Dzjuba ja Cheryshev jatkoivat kotiyleisön huudattamista myös lisäajan puolella. Dzjuba nousi vapaapotkussa omiin korkeuksiinsa ja pudotti pallon Cherysheville, joka otti pelivälineen mukaan ja upotti sen tyylipuhtaalla ulkosyrjäpotkulla rangaistusalueen tuntumasta maaliin.

Ottelun suurimpiin onnistujiin lukeutunut Golovin kruunasi turnauksen avausottelun hienolla vapaapotkumaalilla vain hetkeä myöhemmin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.