Klopp vai Guardiola? – Mario Götzellä selkeä kanta: ”Hänellä ei ollut juurikaan empatiaa”

© Kuva: Getty Images

Jos Borussia Dortmundin Mario Götzeltä kysytään, on Jürgen Klopp ylivertainen valmentaja Pep Guardiolaan verrattuna.

Götze, 26, nousi jalkapallomaailman tietoisuuteen Kloppin alaisuudessa Dortmundissa. He voittivat yhdessä Bundesliigan mestaruudet kausilla 2011-12 ja 2012-13. Jälkimmäisellä sesongilla palkintokaappiin tarttui myös Saksan Cupin pokaali.

Kesällä 2013 Götze siirtyi Guardiolan valmentamaan Bayern Müncheniin. Hänelle povattiin isoa roolia Bayernin keskikentälle, mutta lopulta Götze pääsi Münchenissä avaukseen Bundesliigassa vain 59 kertaa kolmen vuoden aikana.

Lopulta vuorossa oli paluu tuttuun ja turvalliseen Dortmundiin. Matkaansa ovat jatkaneet myös Klopp ja Guardiola. Klopp toimii nykyään Valioliigassa Liverpoolin managerina, Guardiola taas käskyttää saman sarjan Manchester Cityä.

– Olen yhä yhteydessä Kloppiin. Hän opetti minulle kaiken, mitä tiedän ammattilaisjalkapallosta. Olin siihen aikaan vain 17-vuotias ja nousemassa nuorisojoukkueesta. Hän esitteli minulle kaiken. Hän antoi minun pelata, ylisti Götze entistä valmentajaansa DAZN:n haastattelussa.

Guardiolasta hänellä on hieman erilainen mielipide. Götzen mukaan espanjalaisluotsilla oli ainakin Bayernissa vaikeuksia asettua pelaajan asemaan.

– Teknisesti Guardiola oli meille valtava etu. Mutta hän on erittäin keskittynyt peliin eikä ajattele pelaajiaan muuten kuin osana suunnitelmaansa. Hänellä ei ollut juurikaan empatiaa, ja empatia on tärkeää maailmanluokan valmentajalle.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!