Portugalin suurseura Sporting Lissabon on isojen muutosten keskellä.

Monet seuran pelaajat ovat päättäneet purkaa sopimuksensa ennenaikaisesti viime aikojen tapahtumine vuoksi. ESPN:n mukaan ”joukkopakoon” ovat nyt liittyneet Portugalin maajoukkuepelaajat William Carvalho, Gelson Martins ja Bruno FernandesBas Dost.

Aiemmin sopimuksensa ovat purkaneet jo portugalilaismaalivahti Rui Patrício ja hänen maanmiehensä, laitahyökkääjä Daniel Podence.

Myös päävalmentaja Jorge Jesus jätti Sportingin ja siirtyi saudiarabialaisen Al-Hilalin käskyttäjäksi.

Sportingin pelaajat ottivat päättyneellä kaudella yhteen niin seuran ultrakannattajien kuin seurapresidentti Bruno De Carvalhon kanssa.

Viime kuussa noin 50 Sportingin kannattajaa tunkeutui seuran harjoituskeskukseen ja kävi pelaajien ja muiden työntekijöiden kimppuun. Ainakin yksi pelaajista loukkaantui, ja joukkueen pukukoppi tuhottiin. Poliisi pidätti välikohtauksen seurauksena yli 20 henkilöä.

Huhtikuussa seurapresidentti De Carvalho kritisoi pelaajia rajusti Atlético Madridia vastaan pelatun Eurooppa-liigan ottelun jälkeen. Hän muun muassa kävi sosiaalisessa mediassa läpi yksittäisten pelaajien virheitä ja kyseenalaisti pelaajien sitoutumisen ja intohimon.

Pelaajat valmistelivat vastaukseksi yhteislausunnon, jossa he puolustivat itseään ja kyseenalaistivat De Carvalhon käytöksen. Pelaajien mielestä seurapresidentin tulisi johtajana tukea heitä.

Portugalissa on kiertänyt huhuja, joiden mukaan De Carvalho oli fanien hyökkäyksen takana. De Carvalhon huhuttiin kuuluneen aikoinaan radikaaliseen faniryhmään. Seurapresidentti on kiistänyt kaikki syytökset.