TOP 5: MM-kisojen parhaat topparit – keinoja kaihtamaton voittaja

© Kuva: Getty Images

Neljän vuoden odotus on ohi. MM-kisat pyörähtävät Venäjällä ensi viikolla käyntiin.

Listaamme ennen kisoja pelipaikkojen parhaita. Nyt vuorossa ovat topparit.

LUE MYÖS: MM-kisojen TOP 5 -maalivahdit.

5) Nicolás Otamendi (Argentiina)

Otamendin harteilla on johtaa Argentiinan puolustusta. Kuva: Getty Images

Argentiinan hyökkäykseen riittää tulivoimaa. Puolustuspeli on ollut jo useamman turnauksen ajan toista maata. Alakerta on heikko lenkki tälläkin kertaa, joten Otamendin vastuulla on suuri kuorma kannettavana.

Manchester Cityn toppari ottaa kovaa miestä, mutta tunnetaan myös hyvin ajoitetuista taklauksistaan. Tällä kaudella onnistumisia tuli myös toisessa päässä neljän maalin merkeissä.

Otamendin kohdalla täytyy nostaa myös esille taito avata peliä pallollisesti. Argentiinalainen suoritti päättyneellä kaudella Valioliigassa keskimäärin jopa 70 syöttöä ottelua kohden.

4. Diego Godín (Uruguay)

Godín on Uruguayn työteliään joukkueen ruumillistuma. Kuva: Getty Images

31-vuotias Godín on ollut jo vuosikaudet Atlético Madridin puolustuksen suuri johtohahmo. Venäjällä raudanluja toppari kantaa Uruguayn kapteeninnauhaa.

Kylmän viileät hermot omistava puolustaja ei kaihda rajumpiakaan otteita ja on toisinaan ilkeä kohdattava vastustajalle. Atléticon tavoin myös Uruguayssa rakennetaan paljon Godínin kaltaisten työteliäiden puolustajien varaan.

Godín on myös vahva pääpelaaja erikoistilanteisiin. Vaikka nopeus on pudonnut iän myötä entisestään, kokenut soturi on edelleen varteenotettava nimi johtamaan takalinjoja.

3. Jan Vertonghen (Belgia)

Vertonghen on todellinen teräsmies Kuva: Getty Images

Vertonghenilla oli tällä kaudella Tottenhamin alakerrassa entistä isompi vastuu, kun maanmies Toby Alderweireld kärsi loukkaantumisista. 31-vuotiaan topparin jalka ei painanut, kun mies rehki 36 sarjaottelua avauksessa.

Vertonghen on älykäs ja pallollisesti taitava puolustaja. Teknisyyttä löytyy ja syötöt vievät peliä ylöspäin.

Vertonghenista on kehittynyt Spursissa kokonaisvaltainen johtaja, jolla on suuri rooli myös Belgian puolustuksessa. Tuttu pari Alderweireld auttaa kantamaan sitä.

2. Mats Hummels (Saksa)

Nähdäänkö Hummelsilta vastaava kaunokainen myös Venäjällä? Kuva: Getty Images

Raamikkaasta Hummelsistä huokuu johtajuus. Bayern Münchenin puolustaja on rauhallinen, peliälyä löytyy ja taklaukset ajoittuvat tarkasti.

Hummelsista on kasvanut edellisten MM-kisojen jälkeen Bayernissa kokemusten karttuessa esimerkillinen vastuunkantaja. Marraskuussa mies sai myös ensimmäistä kertaa kapteeninnauhan Saksan paidassa käteensä maalivahti Manuel Neuerin ollessa loukkaantuneena.

Ei pidä myöskään unohtaa Hummelsin tuomaa vaarallisuutta erikoistilanteisiin. Sulavasti ruuhkassa liikkuvaa kookasta topparia on vaikea pysäyttää.

Edellisissä Brasilian MM-turnauksessa tästä nähtiin Ranskaa vastaan hyvä esimerkki. Toni Kroos antoi vapaapotkusta keskityksen, johon Hummels syöksyi silmänräpäyksessä päällään väliin ratkaisten Saksalle jatkopaikan. Toistuuko sama Venäjällä?

1. Sergio Ramos (Real Madrid)

Ramosia joko rakastaa tai vihaa. Kuva: Getty Images

Ramos on Cristiano Ronaldon ohella Real Madridin nykyisen brändin suurimpia tunnusmerkkejä. Kovaotteinen Madrid-kapteeni on rakastettu omassa joukkuessa, mutta muualla sitäkin vihatumpi.

Ramosista huokuu voitonhimo ja mies tekee kaiken sen eteen. Puolustuksen päällikkö suojaa erinomaisesti palloa, repii vastustajia riistoillaan ja käy toisinaan sääntöjen rajamaillakin, mikäli sitä menestyksen eteen vaaditaan.

Espanjalainen on puolustuslinjan sotilaallinen johtohahmo, joka ei kaihda mitään keinoja.

Teknisyyttä on myös pallolliseen peliin. Tällä kaudella Ramosin syöttöprosentti oli La Ligassa peräti 90-prosenttinen.

Ramos joutui Mestarien liigan finaalin jälkeen myrskyn silmään Egyptin hyökkääjätähden Mohamed Salah’n loukkaannuttua kaksinkamppailussa Real-topparin kanssa. MM-kisoihin lähdetään kansakunnan vihollisena ja se on vain bensaa ”Herra Madridin” liekkeihin.

Joni Ahokas
Twitter @AhokasJoni


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.