18. MM-kisapäivä: Kuka on Brasilian oikea ykköstähti? – Belgialla ensimmäinen tosipeli

© Kuva: Getty Images

Venäjän MM-kisoissa pelataan tänään maanantaina kaksi neljännesvälierävaiheen ottelua.

Sunnuntaina kisaisäntä Venäjä jatkoi porskuttamistaan kaatamalla Espanjan rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Joukkueet olivat vielä 120 minuutin jälkeen 1-1-tasatilanteessa. Venäjä onnistui kaikissa pilkuissaan, Espanja mokasi kahdesti.

Myös eilisen jälkimmäinen peli ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailulla. Kroatia ja Tanska eivät saaneet paremmasta selkoa edes jatkoajan jälkeen. Pilkuilla peli ratkesi kuitenkin Kroatian eduksi.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

E-lohkossa ensimmäiseksi sijoittunut Brasilia kohtaa kello 17:00 Meksikon, joka eteni toisena jatkoon kutkuttavasta F-lohkosta.

Iltayhdeksältä vuorossa on Belgian ja Japanin välinen kamppailu. Belgia meni jatkoon G-lohkon ykkösenä voittaen kaikki kolme ensimmäistä peliään. Japani keräsi kuolemanlohkoksi ristityssä H-lohkossa neljä pistettä ja eteni toisena jatkoon Fair Play -sääntöjen avustuksella.

Seuraa näitä

Kuka on Brasilian pelin oikea johtotähti?

Neymar, Neymar, Neymar. Neymar…” Kuulostaako tutulta? PSG:n brassihyökkääjä varastaa suurimmat otsikot, vaikka hän ei tekisi ottelussa mitään.

Neymar saavuttaa hyvää vauhtia Brasilian maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston kärkisijaa, mutta Venäjän kisoissa hän on osunut tolppien väliin vasta kerran.

Vaikeasta loukkaantumisesta hiljattain toipunut taituri on kaikesta huolimatta viihdyttävä pelaaja. Hän tarjoilee illasta toiseen ennennäkemättömiä kikkoja ja temppuja, joita mutasarjojen sankarit voivat vain haaveilla yrittävänsä ilman elinikäisiä seuraamuksia.

Neymarin kikkakone hidastaa kuitenkin Brasilian pelaamista. Päävalmentaja Tite tuntuu antaneen PSG-tähdelle varsin vapaat kädet hyökkäyspäässä. Parhaimmillaan luvassa on magiaa, pahimmassa tapauksessa puolen minuutin kieriskelyjä.

Philippe Coutinho sen sijaan on ollut esillä vain hyvässä mielessä. Tammikuussa Barcelonaan siirtynyt Coutinho iski lohkovaiheessa kaksi osumaa ja oli Brasilian hyökkäyspelin todellinen sielu.

Belgialla edessä ensimmäinen tosipeli

Roberto Martínezin miehistö kruisaili lohkovaiheesta jatkoon. Tunisia ja Panama eivät tarjonneet belgialaisille minkäänlaista haastetta, ja Englantia vastaan pelatussa, suht panoksettomassa, pelissä molemmilla oli kentällä omat B-joukkueensa.

Jos Englanti ja Belgia olisivat pelanneet ykkösmiehistöillään ja panoksena olisi ollut muutakin kuin taistelu kakkossijasta helpomman lopputurnauksen toivossa, olisimme saattaneet nähdä kenties turnauksen viihdyttävimmän näytöksen kahden huippujoukkueen välillä. Sen sijasta saimme nähdä rotaatiopelaajia neppailemassa 90 minuutin ajan.

Japani on paperilla huomattavasti heikompi joukkue kuin Belgia, mutta sen selviytyminen jatkoon niinkin kovasta lohkosta ei ole sattumaa. Japanin joukkue on täynnä taitavia ja teknisiä pelaajia, jotka aiheuttavat Belgialle huomattavasti enemmän päänvaivaa kuin Tunisia tai Panama.

Joko pääsisimme näkemään, mihin Belgian rahkeet oikeasti riittävät?

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.

Päivän tapahtumat

Klo 09:50, Kooste edellispäivän peleistä, Yle TV2
Klo 17:00, E1 Brasilia – F2 Meksiko, Samara Arena, Yle TV2
Klo 21:00, G1 Belgia – H2 Japani, Rostov Arena, Yle TV2
Klo 23:15, Kooste päivän otteluista, Yle TV2


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.