Juventuksella mielenkiintoinen maalivahtitilanne Buffonin lähdön jälkeen – ”Tiedän, että aloitan altavastaajana”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Juventuksen uusi maalivahti Mattia Perin tietää, että seuran legendavahti Gianluigi Buffonin saappaisiin astuminen ei ole helppo homma.

Buffon, 40, jätti Juventuksen kesäkuun lopussa, kun hänen sopimuksensa päättyi. Hän vietti ”Vanhan rouvan” paidassa 17 vuotta voittaen matkalla muun muassa yhdeksän Italian Serie A:n mestaruutta. Buffon jatkaa uraansa Paris Saint-Germainissa.

Perin siirtyi Juventukseen kesäkuun alussa Genoasta. Hän tulee taistelemaan Buffonin seuraajan paikasta niin Juventuksessa kuin myös Italian A-maajoukkueessa, ja Perin tietää, että kummastakaan ei tule helppoa.

– ”Gigin” saavutusten toistaminen on vaikeaa, ellei mahdotonta, sanoi Perin FourFourTwon mukaan.

– Hän on jalkapallon historian lahjakkain maalivahti. Hän on vertailun kohde kaikille maalivahdeille. Hänen kanssa harjoittelu oli suuri etuoikeus ja kunnia minulle.

– Ymmärrän hänen valintansa (siirtyä PSG:hen ja jatkaa uraa). Tiedän, että hän on nauttii kilpailusta ja haasteista. Vain hänen kaltaisensa mestari voi ottaa vastaan haasteen pelata yli 40-vuotiaana.

Juventuksessa Perinin kanssa ykkösvahdin paikasta kilpailee puolalaistorjuja Wojciech Szczęsny, joka siirtyi seuraan viime kesänä.

– Tiedän, että aloitan kauden altavastaajan asemasta, mutta kilpailu tekee Szczęsnylle ja minulle hyvää.

– Hän pelasi joitain mahtavia otteluita viime kaudella ja ansaitsi paikkansa Gigin seuraajana. Yritän harjoitella parhaani mukaan ja olla valmis, kun kutsu käy.

– Olen täällä kehittyäkseni ja päästäkseni pelaamaan. En pidä helpoista haasteista ja olen täällä todistaakseni arvoni ja taistellakseni avauksen paikasta.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!