Suomalaishyökkääjä kehottaa muita seuraamaan RoPS:n esimerkkiä: ”En näe siinä mitään negatiivista”

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura ja Tampereen Ilves ovat tulleet tällä kaudella tutuiksi tiiviistä puolustuspelistään.

RoPS on yllättänyt monet ja joukkue löytyy nykyhetkellä sarjataulukon kakkossijalta. Ilves on samaisen taulukon seitsemännellä sijalla, mutta joukkue on silti iskuetäisyydellä kärkikolmikon suhteen.

Hanakasti uutta seuraa etsivä hyökkääjä Kastriot Kastrati uskoo, että kaksikon välinen kamppailu tulee noudattamaan maalien suhteen tuttua kaavaa.

Kastriot Kastrati, nähdäänkö ottelussa yhtäkkiä maali-iloittelu?

– En usko siihen. Ottelu on maalin peli suuntaan tai toiseen. Toivon, että RoPS voittaa. Jos he minimoivat virheet, uskon, että he saavat hyvän tuloksen.

Miksi toivot RoPS:n voittoa?

– Tykkään, kun kyse ei ole aina pelkästä budjetista. Rovaniemellä uskotaan nuoriin ja heille annetaan vastuuta. He ovat tehneet tehoja ja tulosta.

Kuka RoPS:n nuorista on eniten pistänyt silmään?

– Tunnen osittain Lassi Lappalaisen. Hänet voi nostaa helposti esiin. Arvostan hänen rohkeuttaan lähteä muualle pääkaupunkiseudulta. Itse yritin samaa, kun aikoinaan lähdin Valkeakoskelle, mutta en aivan onnistunut niin hyvin kuin olisin halunnut. Lappalainen on kyllä todella hyvä pelaaja.

Pitäisikö muiden joukkueiden ottaa mallia RoPS:sta siinä mielessä, miten he antavat vastuuta nuorille?

– En näe siinä mitään negatiivista. Nuoret ovat saaneet siellä minuutteja, tehoja ja voittoja. Se tuo sitä voittamisen mentaliteettia Suomeen.

– Mielummin minä menen katsomaan nuoria rohkeita pelaajia kuin paljon palkkaa saavia ulkomaalaisia. Se on hienoa, että joukkue voittaa Veikkausliigan, mutta mielummin näen sen, että Suomi menee joskus kisoihin. On kysymysmerkki, mihin suuntaan Suomi on menossa tämän suhteen.

– Haluan nähdä pelaajia, jotka uskaltavat yrittää ja nauttivat pelaamisesta. Se vie sitä suomalaista jalkapalloa eteenpäin. Yksi tällainen pelaaja on KuPS:n Rasmus Karjalainen.

Jesse Happonen

Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.