Ainakin viisi suomalaista Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen – playoff-kierroksella keskinäisiä

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Eurooppa-liigan karsinnoista on jäljellä enää playoff-kierros, ja sitten päästään itse varsinaiseen asiaan, eli lohkovaiheen kimppuun. Jo nyt on varmaa, että lohkovaiheeseen selviytyvissä joukkueissa nähdään ainakin viisi suomalaispelaajaa.

Varmuudella lohkovaiheessa on saksalainen Bayer Leverkusen, jonka miehistöstä löytyvät Joel Pohjanpalo ja Lukas Hradecky. Niin ikään lohkovaiheeseen on selvinnyt jo Moskovan Spartak, joka värväsi riveihinsä Roman Eremenkon. Eremenko vapautuu doping-pelikiellostaan lokakuussa.

Viimeisellä karsintakierroksella pelaa puolestaan viisi suomalaista viidessä eri joukkueessa. Kun neljä näistä osuu kahteen keskinäiseen ottelupariin, tulee suomalaistäydennystä ainakin kahden pelaajan verran.

Jere Urosen Genk pudotti kolmannella karsintakierroksella Lech Poznanin ja kohtaa seuraavaksi Paulus Arajuuren edustaman Brøndbyn. Brøndbyn jalkoihin jäi serbialainen Spartak Subotica.

Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin FC Midtjylland pelaa playoff-kierroksella ruotsalaista Malmö FF:ää vastaan. Malmöön siirtyi viime viikolla nuori maalivahti Walter Viitala. Midtjylland pudotti kolmannella kierroksella walesilaisen The New Saintsin, ja Malmö puolestaan saapuu Eurooppa-liigan karsintoihin Mestarien liigan karsinnan puolelta. Se hävisi unkarilaiselle MOL Vidille vierasmaalisäännöllä.

Jesse Joronen on pelannut FC Kööpenhaminan tolppien välissä voitokkaissa ottelupareissa KuPS:ia (toisessa osaottelussa), islantilaista Stjärnania ja bulgarialaista CSKA Sofiaa vastaan. Playoff-kierroksella vastus kovenee huomattavasti, sillä Kööpenhamina haastaa italialaisen Atalantan.

Lohkovaiheeseen voi päätyä myös BATE:n Jasse Tuominen. BATE:lla vaihtoehtoina on joko Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan lohkovaihe. Jos BATE kaataa Mestarien liigan playoff-kierroksella PSV Eindhovenin, pääsee se mukaan kuninkuuskilpailuun. Jos se häviää, on lohdutuspalkintona kuitenki Eurooppa-liigan lohkovaiheen pelejä.

Eurooppa-liigan viimeinen karsintakierros pelataan 23. ja 30.8. Lohkovaiheen arvonta suoritetaan 31. elokuuta.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS