HJK:n superlupaukselle europeli-ilta täyden tuvan edessä oli kokemus, joita hän haluaa lisää – seuraavaksi sankarin viitta yllä: ”Todellakin”

© Kuva: Juha Tamminen

Alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa vahvasti pelannut Eetu Vertainen pääsi BATE:a vastaan kentälle viimeiseksi vartiksi. Päävalmentaja Mika Lehkosuo sovitteli jo ennen ottelua nuoren hyökkääjän harteille sankarin viittaa, mutta viitta jäi vielä odottamaan tulevaa.

HJK hävisi ryhdikkäästä esityksestä huolimatta kotikentällään BATE:lle maalein 1-2 ja putosi näin olleen Mestarien liigan karsinnoista ulos samoin yhteismaalein. Pelit kuitenkin jatkuvat vielä Eurooppa-liigan karsinnoissa, jossa vastaan tulee mitä ilmeisemmin Olimpija Ljubljana. Silloin Vertainen haluaa ottaa sankarin viitan itselleen.

– Todellakin. Aina, kun pääsee kentälle, niin siitä tulee sellainen fiilis, että nyt hoidetaan tämä. Uskon, että vielä se sieltä tulee, Vertainen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

LUE MYÖS ottelun raportti.

Kolmessa minuutissa unelmat murskaksi

HJK koki synkän hetken BATE:a vastaan vajaan puolen tunnin kohdalla. BATE iski HJK:n kanveesiin iskien kolmeen minuuttiin kaksi maalia. HJK kavensi nopeasti ja sai hyvän kirin päälle ennen taukovihellystä. Tolppa lopulta pelasti BATE:n, kun Evans Mensahin laukaus osui pystypuuhun hieman ennen taukoa.

– Aikamoinen ensimmäinen puoliaika. Paljon paikkoja oikeastaan molemmilla. Meillä oli hyvät saumat tasoittaa ottelu vielä siinä ensimmäisen puoliajan lopussa. Se olisi varmasti helpottanut toista puoliaikaa. Kokonaisuudessaan totta kai pettynyt, kun ei menty jatkoon, mutta kyllä me näytettiin hyvää vastuullista pelaamista, Vertainen analysoi.

BATE:n toinen osuma olisi pitänyt pystyä välttämään. Lehkosuo harmitteli lehdistötilaisuudessa toista maalia ja sanoi, ettei sellaista osumaa olisi saanut päästää, lue juttu. Päät painuivat HJK-leirissä ainakin hetkellisesti, kunnes Moshtagh Yaghoubi toi taas kirivaihteen päälle.

– Voi olla ehkä, että oli sellaistakin, että pää vähän painui. Mutta toisaalta se meidän kavennusmaali toi taas paljon itseluottamusta ja pääsimme nopeasti yli siitä.

Vertainen kertoi, että HJK yritti prässätä toisella puoliskolla ylempää ja luoda tilanteita. Ensimmäiset kymmenen minuuttia HJK olikin pelin päällä vahvasti. HJK suorastaan vyöryi kohti BATE:n maalia, tasoitusta ei vain syntynyt.

Toisella puoliskolla BATE viimeistään vetäytyi omalle kenttäpuoliskolleen puolustamaan johtoaan. Kokonaisuudessaan valkovenäläiset pelasivat hyvin erilaisen ottelun kuin kotikentällään viikko sitten.

– Se oli yllättävää, miten he lähtivät tähän peliin. Olisi kuvitellut, että he jatkavat vähän samalla tavalla kuin siellä vieraspelissä (Borisovissa), jossa he prässäsivät huomattavasti ylempää ja pitivät palloa enemmän, Vertainen sanoi ihmeissään.

Viimeinen vartti ei tuonut kuin kokemuksen

Vertainen toi kentälle energiaa tullessaan Klaussin alapuolelle kymppipaikalle. BATE:n tiivis puolustus teki Vertaisen pelaamisesta kuitenkin todella haastavaa. Muodon sisään oli lähes mahdotonta pelata, jolloin tila jäi oikeastaan aina laidoille.

– Oli yllättävän vaikea päästä muodon sisään. Emme oikein löytäneet, että mitä kautta olisimme pystyneet sinne pelaamaan, ja jos pystyimme sinne pelaamaan, jouduimme heti lähtemään sieltä pois. Saimme kyllä ihan hyviä paikkoja laidoilta keskityksillä.

Lehkosuon mukaan BATE:n matala puolustaminen esti sen, että Vertainen olisi päässyt operoimaan vahvuuksillaan.

– ”Epalla” on erittäin hyvä laukaus ja hän on vaarallinen lähellä boksia tai boksissa. Me ei päästy sinne kovin hyvin syöttelemällä, koska BATE:lla oli matala kymmenen miehen blokki, Lehkosuo harmitteli lehdistötilaisuudessa.

Täysi tupa oli kokemuksena 19-vuotiaalle hyökkääjälle sellainen, että niitä on saatava lisää.

– Ihan mahtava. Sen verran tänne mahtuu, että tunnelma oli tosi hyvä. Katsomossa pidettiin oikeastaan koko pelin ääntä. Se loi taistelutahtoa pelaamiseen.

– Uskon, että pääsemme tästä nopeasti yli. Pelasimme kuitenkin ihan vahvasti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Uskon, että meillä on paljon annettavaa vielä seuraavissa peleissä (eurokentillä), Vertainen totesi luottavaisena.

LUE MYÖS Jasse Tuomisen (BATE) kommentit ottelusta.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.