Luka Modric voitti The Best -palkinnon, mutta miltä näyttää Top 10? – Katso koko lista

© Kuva: Getty Images

Kroatialainen Luka Modric valittiin maanantaina FIFA:n The Best -gaalassa maailman parhaaksi pelaajaksi kaudella 2017-2018. Modric syrjäytti valtaistuimelta Cristiano Ronaldon, joka oli voittanut palkinnon kahtena edellisvuonna.

Kyseessä oli kaikkiaan kolmas kerta, kun FIFA jakoi The Best -palkintojaan. Aiemmin FIFA:n valinta tunnettiin nimellä Ballon d’Or, mutta kolme vuotta sitten se eriytyi Kultaisesta pallosta.

Ranskalainen France Football jakaa Ballon d’Orin omassa gaalassaan tammikuussa. Edelliset kymmenen palkintoa on jaettu puoliksi Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin kesken.

Modric oli äänestyksessä lopulta melko ylivoimainen, sillä hän sai annetuista äänistä lähes kolmasosan. Eroa Ronaldoon tuli miltei kymmenen prosenttiyksikköä.

Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui Liverpoolin maalityki Mohamed Salah, joskin eroa Ranskan teinitähti Kylian Mbappéen eroa tuli vain niukasti. Lionel Messi jätettiin tällä kertaa viidenneksi.

Tuttuun tapaan ääniä kahmivat ensisijaisesti hyökkäyspään pelaajat. Yhtään maalivahtia ei kymmenen kärkeen mahtunut, ja puolustajiakin vain yksi: Real Madridissa Mestarien liigan ja Ranskan paidassa maailmanmestaruuden voittanut Raphaël Varane. Varane voi kuitenkin lohduttautua myös sillä, että hän oli sekä Modricin että Ronaldon valinta vuoden parhaaksi pelaajaksi.

Top 10:

1. Luka Modric (Real Madrid/Kroatia) 29,05 %
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus/Portugali) 19,08 %
3. Mohamed Salah (Liverpool/Egypti) 11,23 %
4. Kylian Mbappé (PSG/Ranska) 10,52 %
5. Lionel Messi (Barcelona/Argentiina) 9,81 %
6. Antoine Griezmann (Atlético Madrid/Ranska) 6,69 %
7. Eden Hazard (Chelsea/Belgia) 5,65 %
8. Kevin De Bruyne (Manchester City/Belgia) 3,54 %
9. Raphaël Varane (Real Madrid/Ranska) 3,45 %
10. Harry Kane (Tottenham/Englanti) 0,98 %


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.