Teemu Pukki korjasi uutisointia Brøndbyn tekemästä tarjouksesta: ”Kyllä sieltä tuli vielä viesti”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki kertoo pohtineensa pitkään kesän siirtoa tanskalaisseura Brøndbystä Englannin Mestaruussarjassa pelaavaan Norwichiin. Raha ei ollut seuravalinnassa ratkaiseva tekijä.

28-vuotiaan Pukin sopimus Brøndbyn kanssa päättyi viime kauteen, ja hyökkääjä pääsi kartoittamaan siirtomarkkinat vapaana pelaajana. Pukki kertoo miettineensä pitkään, jäädäkö Tanskaan vai lähteäkö sieltä.

Myös tanskalaisseura yritti tehdä kaikkensa saadakseen pidettyä maalitykkinsä seurassa. Brøndbyn uutisoitiin toukokuussa tarjonneen Pukille tuplapalkkaa jäämisestä (lue juttu). Pelaajan mukaan nämä jutut eivät pitäneet täysin paikkaansa.

– Eivät he sitä nyt ihan tuplanneet olisi, mutta ihan hyvän tarjouksen he tekivät. Ilmoitin jossain vaiheessa kesäkuuta, että haluan kokea jotain uutta. Siinä meni vielä pari viikkoa enkä ollut tehnyt mitään päätöksiä, niin kyllä sieltä vielä tuli viesti, että haluatko tulla vielä takaisin.

– Kyllä minä sitä mietin tarkasti. Aika Brøndbyssä oli varmasti urani parasta aikaa tähän mennessä. Nyt oli kuitenkin hyvä aika kokea jotain uutta, Pukki kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Kiinnostusta suomalaishyökkääjän palveluksiin riitti ympäri Eurooppaa ja Turkkia myöden. Tarkan harkinnan ja taustatyön sekä Norwichissa vierailun jälkeen Pukki vakuuttui Norwichin olevan paras vaihtoehto uran jatkolle. Kolmevuotinen sopimus on taloudellisesti hyvä, mutta palkkanauhan suurus ei ollut valintaa tehdessä ratkaiseva tekijä.

– Olisin voinut saada jostain muualta enemmän palkkaa kuin tuolta, mutta se kokonaisuus oli ratkaiseva. Hyvä paikka ja hyvä organisaatio. Uskon myös, että tuolla voi vielä kehittyä ja päästä uudelle tasolle, Pukki kommentoi.

Perheasiat puntarissa

Pukista tuli viime vuoden lopulla isä. Myös perhesyillä oli oma roolinsa kokonaisuutta arvioitaessa.

– Perheasiatkin vaikuttivat. Esimerkiksi jostain Turkista tulleet vaihtoehdot siirrettiin aika nopeasti syrjään perheen kanssa keskustelun jälkeen. Englanti on ollut ainakin tähän asti hyvä paikka myös perheelle ja on tykätty olla siellä, Pukki kertoo.

Seuraavaksi Pukki nähdään Suomen maajoukkuepaidassa, kun Huuhkajat aloittaa uuden UEFA Nations Leaguen ottelut. Suomi kohtaa lauantaina Tampereella Unkarin ja ensi tiistaina Turussa Viron.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Kaikki Huuhkajien Nations League ja karsintaottelut näkyvät myös ilmaiseksi Viafreessä.

Kimmo Mäkinen