Eero Markkanen on mielissään RoPS:n menestyksekkäästä kaudesta: ”Se on pieni, mutta iloinen yllätys”

© Kuva: Juha Tamminen
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Huuhkaja-hyökkääjä Eero Markkanen on sopeutunut Ruotsissa uuteen seuraansa hyvin. Hän siirtyi AIK:sta Dalkurdin riveihin, jossa kärkimies on päässyt pelaamaan. Yhdeksässä pelissä mies on viimeistellyt yhden maalin. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä ja vaarassa pudota.

– Ei mikään paras mahdollinen alku. Jengi on saanut pari voittoa, mutta pelejä on hävittykin paljon. Vielä on loppukaudesta paljon pelattavaa. Toivottavasti itsekin saisin pari maalia lisää tehtyä. En ole vähään aikaan osunut, Markkanen kommentoi Suomifutis-sivustolle.

– Siellä on paljon jengiä muualta. Pelaajia on Jenkeistä, Gambiasta ja ruotsalaisia. Kaikennäköistä äijää. Se on kuin mikä tahansa muu joukkue, että ei se ole pelkkien kurdien joukkue. Sekametelisoppa sanoisin, Markkanen luonnehtii joukkuettaan.

Organisaatio on edellistä kuitenkin paljon pienempi.

– Eihän se ole lähellekään yhtä iso seura kuin AIK. Sen huomaa kaikesta tekemisestä. Kaikki on kuitenkin toiminut ja se on ammattilaisseura, joka pelaa Allsvenskanissa.

Pelaamisensa ohella kookas kärkimies on kerennyt seuraamaan kotoisen Veikkausliigan tapahtumia. Miehen kaksi entistä seuraa ovat sarjan kärkipaikoilla. HJK on varmistanut kultamitalin ja RoPS on viittä vaille hopeamitalisti.

– Alkukaudesta seurasin RoPS:aa paljon, kun he vetivät sen hyvän startin. Seurasin mielenkiinnolla, kaunko se kestää. Klubi ei ole yllätys. Se on aina ollut siellä. RoPS on vetänyt viime vuodet hyvin, mutta en tiedä, odottiko kukaan heidän olevan kakkosena. Se on pieni, mutta kiva yllätys.

– Pienen pätkän olin kummassakin, mutta nautin ajastani molemmissa seuroissa. Kyllä jonkinmoinen side jäi, vaikka olinkin vähän aikaa.

RoPS voi varmistaa hopeamitalinsa sunnuntaina, mikäli se voittaa vieraissa VPS:n. Kakkossija varmistuu myös, mikäli KuPS ja FC Honka jäävät ilman pisteitä.

Jesse Happonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle SJK Seinäjoki - RoPS 19.08.2019

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliHuuhkaja-hyökkääjä Jasse Tuominen iloitsi Pekka Lagerblomin uudesta roolista FC Lahdessa: ”Hän oli se meidän johtaja”
Seuraava artikkeliJere Uronen uskoo TPS:n mahdollisuuksiin Veikkausliigan jättejä vastaan: ”Heidän ei pidä liikaa nöyristellä”