Huuhkaja-toppari pääsi heti taksissa aistimaan suomalaista futisbuumia: ”Täytyy nostaa hattua”

© Kuva: Juha Tamminen
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Huuhkajien toppari Sauli Väisänen iloitsee Suomessa orastavasta futisbuumista, jonka Huuhkajien täydellinen alku Nations Leaguessa on saanut aikaan.

Suomi otti syyskuun kotiotteluissa 1-0-voitot Unkarista ja Virosta. Huuhkajat lähtee hakemaan täydelliselle sarjalle jatkoa perjantain vierasottelusta Viroa vastaan. Maanantaina edessä on ensimmäinen kohtaaminen lohkon neljännen maan Kreikan kanssa.

– Odotan, että jatketaan hyvää peli-ilmettä, joukkueen yhtenäisyyttä ja taistelua, mikä oli ensimmäisissä peleissä. Yritetään totta kai jatkaa voittojen tiellä. Olisi aika unelmatilanne aloittaa lohko neljällä voitolla, Väisänen kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Kahden pelin voittoputki uuden Nations Leaguen aluksi näkyy myös hyvänä fiiliksenä joukkueen sisällä.

– Eiköhän se ole itsestäänselvyys, että joukkuehenkeä ruokkivat pisteet, voitot ja hyvät peliesitykset paikassa kuin paikassa. Mutta kyllä meillä on tässä poikkeuksellisen hyvä henki päällä, Väisänen kommentoi.

Futisbuumi nousee Suomessa

Viime vuosina Suomen jalkapallomaajoukkueen karsinnat ovat alkaneet mollivoittoisissa sävelissä, mikä on heijastunut ainakin suuren yleisön mielenkiintoon maajoukkuetta kohtaan. Nyt yleisö on saanut nauttia voitoista, jotka nostattavat uutta futisbuumia Suomessa.

– Täytyy nostaa myös hattua, että koko Suomessa ja kannattajien keskuudessa on orastavaa buumia. Kun tulin taksilla lentokentältä, niin kuskin kanssa juteltiin futiksesta. Viroon on tulossa ihan ennätysmäärä vierasyleisöä, se on magee juttu. Joukkueen sisällä on tosi hyvä henki ja buumi päällä, mutta tuntuu myös että myös joukkueen ulkopuolella, Väisänen toteaa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Viroon on lähdössä ennätysyleisö kannustamaan Huuhkajia. Kuva: Juha Tamminen

Elokuussa Italian Serie A:n SPAL:sta lainapestille Serie B:ssä pelaavaan Crotoneen siirtynyt Väisänen uhkuu pelihaluja, sillä Crotonessa debyytti tuli vasta viime sunnuntaina. Nations League -avauksessa Unkaria vastaan 24-vuotiasta Väisästä ei nähty kentällä, Viro-ottelussa hän tuli vaihdosta kehiin 76. minuutilla. Seurajoukkueessa Väisänen toi selvästi esiin pettymyksensä vähäiseen peliaikaan (lue artikkeli), mutta maajoukkueessa tilanne on erilainen.

– Totta kai on kiva, jos pääsee pelaamaan mahdollisimman paljon paikassa kuin paikassa. Mutta ainakaan minulla ei ole koskaan ollut maajoukkuejalkapallossa niin paljon henkilökohtaisia tavoitteita. Täällä pelataan kuitenkin enemmän sille Suomen lipulle, joka on rinnassa. Jos olen kentällä tai en ole kentällä, sen päättää valmennusjohto ja sillä mennään. Totta kai olen mieluummin kentällä kuin penkillä, eiköhän jokainen futari ajattele niin, Väisänen päättää.

Viasat Jalkapallo -kanava, Viaplay ja ilmaiseksi katsottavissa oleva Viafree näyttävät Huuhkajien kummatkin Nations League -ottelut suorana lähetyksenä. Perjantain Viro-pelin studio-osuus alkaa klo 21.00. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 21.45.

Kimmo Mäkinen

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS